L’Ajuntament destinarà 30.000 euros per a ajudes a noves empreses i autònoms

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Benidorm ha aprovat la convocatòria d’ajudes per a la implantació de noves empreses al terme municipal de Benidorm que es creuen en 2015 amb una dotació total de 30.000 euros. El màxim serà de 500 euros per als que tramitin la llicència d’obertura d’un local per desenvolupar la seva activitat o de 318 euros per a aquelles persones físiques que s’estableixin com a treballadors autònoms sense precisar d’un espai físic per a la seva autoocupació.

Són ajudes modestes, però que es poden acumular a altres incentius als emprenedors que es generen des de l’àmbit autonòmic o estatal, ja que els ajuntaments ni tan sols tenen competències en ocupació. La Regidora de l’àrea, Ángeles Valdivieso, ha assenyalat en la seva presentació que “aquest pla es planteja com a resposta a la necessitat d’afavorir la posada en marxa de noves activitats econòmiques generadores d’ocupació. Es tracta d’un pas més en la nostra tasca de suport als nous emprenedors que complementa les activitats formatives i d’assessorament i que al llarg de 2014 van arribar a més d’un miler de persones ateses “.

Els requisits principals per a la concessió d’aquests ajuts són que l’activitat autònoma s’hagi iniciat o s’iniciï a partir de l’1 de gener d’aquest any, trobar d’alta en el cens d’obligats tributaris i en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o equivalent prèviament a la presentació de la sol·licitud i no haver figurat d’alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms en els sis mesos anteriors a l’inici de l’activitat, a més d’estar empadronat a Benidorm.

Els que compleixin els condicions aprovades ja poden sol·licitar els ajuts a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local de Benidorm. Aquests incentius es lliuraran fins que s’esgotin els 30.000 euros del pressupost assignat.

L'Ajuntament destinarà 30.000 euros per a ajudes a noves empreses i autònoms
L’Ajuntament destinarà 30.000 euros per a ajudes a noves empreses i autònoms

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *