L’Alba del 275 aniversari, multitudinària i passada per aigua

Per mar, com fa 275 anys, ha arribat a l’alba d’aquest 16 de març la Mare de Déu Del Sofratge a Benidorm. Acompanyada per focs artificials llançats des del Castell, sobre les 5.30 hores, la imatge s’ha acostat al port embarcada al Cayetano i Francisca II. A l’espigó l’esperaven els majorals, les reines major i infantil de les Festes Majors Patronals i el rector de l’església de Sant Jaume i Santa Anna.

Així ha començat l’Alba, l’acte amb què Benidorm rememora cada any l’arribada de la verge a la ciutat com a mascaró de proa d’una embarcació que navegava buida ia la deriva, que va ser remolcada a l’alba del 16 març 1740 fins a la platja per Antonio Bayona i per Miguel i Vicente Llorca i que després va ser pastura de les flames a intuir que els seus ocupants podrien haver mort a causa de la pesta.

Un Alba que aquest any ha variat el seu tradicional rutina per commemorar el 275 aniversari de la patrona i que ha estat multitudinària tot i que la meteorologia no acompanyava. De fet, la pluja ha estat present en tot moment i ha obligat a escurçar el recorregut, en el qual els paraigües s’han imposat en nombre a les veles.

Precedida per la xirimita i el tabalet, la Mare de Déu Del Sofratge ha partit del port portada per les reines i dames fins arribar a la platja del Mal Pas, primera parada d’un recorregut que tradicionalment arrenca de l’església de Sant Jaume i Santa Anna. En aquesta platja, s’ha entonat l’himne que porta el seu nom. Una escena que ha tornat a repetir-se en el Parc d’Elx, en l’inici del carrer Condestable Saragossa ia la Plaça de la Senyoria.

Des d’allà la petita talla de la patrona ha estat portada fins a l’església, ja que la pluja ha impedit que la imatge arribés fins a la Plaça del Torrejó per veure la platja de Llevant. Un cop a l’església, la Verge ha estat portada a la seva capella, on els devots s’han pogut fotografiar amb la imatge, ja que durant la petita processó i amb pluges i paraigües pel mig ha estat difícil accedir-hi.

A les 07.00 hores s’ha celebrat la tradicional missa en honor a la patrona i posteriorment la Comissió de Festes Majors Patronals ha servit una xocolata als assistents.

Aquesta tarda, la imatge de la patrona abandonarà l’església de Sant Jaume i Santa Anna a coll dels Mariners de la Mare de Déu Del Sofratge i acompanyada per l’Aa Espanyola per dirigir-se a la Plaça de l’Ajuntament, on a les 20.00 hores el vicari general de la diòcesi d’Alacant i Oriola, José Luis Úbeda, oficiarà una missa de campanya en honor seu.

Amb aquesta missa, amb el retorn de la patrona al seu altar i amb un castell de focs es posarà punt final a quatre intensos dies de commemoració del 275 aniversari.

L'Alba del 275 aniversari, multitudinària i passada per aigua
L’Alba del 275 aniversari, multitudinària i passada per aigua

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/16/lalba-del-275-aniversari-multitudinaria-y-pasada-por-agua/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *