L’alcalde de Benidorm ‘castiga’ a un edifici per denunciar un pub

L’habitual en qualsevol ciutat és que si les activitats d’un bar molesten als veïns de la zona, l’Ajuntament vetlli per la tranquil·litat dels ciutadans fent ús del seu ordenances. Però Benidorm, també en això sembla diferent. El passat 10 de setembre, l’alcalde, el socialista Agustín Navarro, va assumir personalment les competències del regidor d’Urbanisme -Vicente Juan Ivorra (de Liberals, el seu soci de Govern) – per carregar contra una comunitat de propietaris, la de l’edifici Santa Margarida, al Racó de Loix. Navarro es posicionava així del costat del propietari del pub Tiki Beach, Gianpaolo Camponovo, en la intensa lluita que aquest manté amb els seus veïns.

Navarro va dirigir un requeriment urbanístic a aquesta comunitat de propietaris en particular perquè reposés «la legalitat urbanística» en aquelles obres que haguessin realitzat. Lluny de promoure una campanya generalitzada per perseguir aquest tipus d’infraccions des de La Cala al Racó de Loix, l’alcalde es centra específicament en l’edifici Santa Margarida que des de 2009 ve denunciant l’Tiki Beach, pel continu enrenou de les festes dels estrangers, el soroll i l’ocupació de la platja davant la passivitat municipal.

Per què? Camponovo manté certa influència a l’Ajuntament per ser un dels socis del Iberia Festival que es realitza a la ciutat, tot i que fonts municipals sostenen que fa uns mesos va sortir de l’accionariat.

Des de la comunitat no van trigar a respondre a l’Ajuntament que tal requeriment constituïa una «absoluta arbitrarietat» i respon a una denúncia formulada pel controvertit bar del qual asseguren «va romandre obert al públic, sense llicència d’obertura des de l’any 2009 fins a finals del 2013 , fruit precisament d’una infracció urbanística que el municipi coneixia àmpliament, en haver incoat enfront del mateix l’oportú expedient sancionador i que va concloure amb una ordre de demolició que inexplicablement no s’ha executat ».

Amb la signatura d’aquest decret Navarro (PSOE) va assumir personalment les competències del regidor Vicente Juan Ivorra (Liberals), el seu soci de Govern, al·legant que existia una denúncia «per increments de volum en zones comunes d’edificació i passadissos distribuïdors i voladissos de terrasses a la façana sud comunitària », de manera que requeria al president de la comunitat a què en un termini de dos mesos s’acrediti la seguretat i la legalitat urbanística de les zones comunes i façanes comunitàries de l’edificació.

La comunitat va respondre que, en qualsevol cas, s’ha d’exigir la reposició de la legalitat als titulars dels habitatges que hagin modificat la seva configuració. També li recorden que en el propi requeriment l’alcalde reconeix que les possibles infraccions han estat realitzades des de fa molt de temps, des de 1989 en que porta construït (la majoria dels tancaments es van fer fa més de 20 anys), i que l’Ajuntament no havia fet res perquè «constitueix una pràctica habitual i tolerada en el nostre municipi a excepció feta en el present cas».

Les denúncies de la comunitat als escàndols al Tiki Beach arribar fins i tot a la Conselleria de Governació a través de la Plataforma d’Afectats pel Soroll de Benidorm. El propietari del bar va carregar llavors contra la secretària autonòmica de Governació, Asunción Quinzá, al·ludint al fet dels seus oncles vivien a l’edifici.

L'alcalde de Benidorm 'castiga' a un edifici per denunciar un pub
L’alcalde de Benidorm ‘castiga’ a un edifici per denunciar un pub

 

Fuente: http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2015/02/02/54ce7162268e3e41628b4574.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *