L’Alfàs acull la Junta Rectora del Parc Natural de Serra Gelada

A la Junta Rectora del Parc Natural Serra Gelada, i per unanimitat, s’ha aprovat sol · licitar al Consell la creació d’una Comissió de Seguiment del parc, que es pugui reunir tantes vegades com calgui i degudament justificat. Un fòrum on s’abordin amb plena llibertat totes les qüestions s’estimin oportunes per a la conservació i defensa del paratge.

Una mesura sol · licitada per unanimitat per pal · liar la preocupant situació d’abandó en què es troba el parc, a entendre de moltes associacions i col · lectius, per no esmentar a cap grup polític. La realitat és que l’únic organisme existent en aquests moments per vetllar per la seva cura és la Junta Rectora, que d’haver de celebrar-se com a mínim dos cops l’any, ara només té per obligació de fer-ho un. De fet la darrera Junta es va celebrar el 25 novembre 2013.

La Fundació Frax de l’Albir ha acollit la 12a Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada, sota la presidència de la directora general del Medi Natural, Salomé Pradas, on s’ha analitzat la Memòria de Gestió del 2013, i presentat la sol · licitud de creació d’una Comissió de Seguiment del Parc.

Serra Gelada va ser declarat parc natural el març de 2005, de les seves 5.564 hectàrees, 4.920 corresponen a medi marí, incloent els termes municipals de l’Alfàs del Pi, Altea i Benidorm. És un dels 22 parcs naturals de la Comunitat Valenciana més visitat, si no el que més. Destaca l’excepcional perfil dels seus penya-segats i les dunes fòssils presents en ells així com la importància dels seus fons marins, on es troben algunes de les praderies de posidònia oceànica millor conservades del litoral mediterrani espanyol, entre molts valors ambientals i culturals.

L'Alfàs acull la Junta Rectora del Parc Natural de Serra Gelada
L’Alfàs acull la Junta Rectora del Parc Natural de Serra Gelada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *