L’ampliació de l’hospital de la Vila es debatrà en el ple de hui

Entre les qüestions recurrents que el PP i el PSPV de Benidorm han utilitzat políticament per interessos partidaris creient que podien treure algun rèdit polític està la declaració de la ciutat com a municipi turístic i la construcció d’un segon hospital comarcal o, com els últims anys, la ampliació del de la Vila Joiosa. I, no obstant això, quan el PP va intentar en 2009 una permuta amb la Generalitat per donar-li sòl a l’entorn de Terra Mítica i que construís un centre nou va ser desallotjat del poder, però és que els socialistes van presentar el març d’aquest any una moció per intentar acorralar el PP davant les reclamacions del personal perquè s’ampliessin les instal·lacions sanitàries de l’hospital i han acabat perdent les eleccions. Així que molt partit no sembla que li hagin tret ni uns ni altres a l’assumpte.

I no obstant això, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, del PP, ha tornat a elevar una moció al ple de dilluns que, 31 d’agost, en la qual proposa a la Corporació “sol·licitar a la Conselleria de Sanitat que abordi l’ampliació del Hospital Comarcal de la Marina Baixa “i fer-ho” d’acord al projecte elaborat des del propi hospital “. Una petició més que afegir a la llista de astracanades d’uns i altres sobre una infraestructura que depèn de l’Administració autonòmica i que mai abans el PP, quan governava a València, es va atrevir a reivindicar.

La moció proposa també facultar l’alcalde per signar l’adhesió de l’Ajuntament de Benidorm a una petició d’ampliació que han de subscriure tots els alcaldes de la comarca a petició dels representants dels treballadors de l’Àrea de Salut, que busquen que tots els municipis de la Marina Baixa vagin de la mà en aquest assumpte perquè, segons han reivindicat de repetidament, l’hospital ja no pot donar més de si i durant determinades èpoques de l’any es col·lapsa.

Els mateixos representants dels treballadors van traslladar aquesta petició a l’alcalde de Benidormen una reunió que van mantenir la setmana passada, on li van fer veure la necessitat de créixer per assolir el nivell de les ràtios d’altres departaments, per exemple en el nombre de llits cada 1.000 habitants , una realitat que només es comptabilitza amb la població empadronada, tot i que durant l’estiu pot arribar a triplicar-se.

Pérez ha indicat que el PP dóna suport al projecte d’ampliació en el qual el mateix hospital porta treballant des de gener. Encara que la veritat és que els treballadors només requereixen que el govern s’adhereixi signant un document de reivindicació a les seves peticions, Pérez ha assenyalat que anirà a ple per a ser debatuda i que tingui “el major suport possible” de la corporació.

L'ampliació de l'hospital de la Vila es debatrà en el ple de hui
L’ampliació de l’hospital de la Vila es debatrà en el ple de hui

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/28/la-ampliacion-del-hospital-de-la-vila-se-debatira-en-el-pleno-ahora-a-instancia-del-pp/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *