L’augment del turisme nacional, britànic i belga dispara l’ocupació a nivells de 2005

Benidorm ha complert les expectatives d’ocupació per a la primera quinzena de gener i gràcies, sobretot, a l’augment de turistes nacionals, britànics i belgues. Aquests mercats han augmentat fins a un 12% en pernoctacions, el que situa la mitjana per a aquestes dues setmanes al 71,8% d’ocupació.

Aquesta mitjana ha augmentat fins a cinc punts respecte a la del mateix període de 2014 i fa que la del mes de gener se situï en el 70% d’ocupació, enfront del 69,4% que es va donar l’any passat, fet que suposa tornar a situar-se en els nivells que es van aconseguir fa una dècada per a les mateixes dates. Amb tot, la previsió per a la primera quinzena de febrer està per sobre situant-se en el 72,5% en aquests moments, tenint en compte que el cap de setmana de Sant Valentí s’espera posar el cartell de complet.

Tot això, segons ha informat la patronal hotelera Hosbec en un comunicat, té a veure amb els comportaments “molt positius” que s’han donat en els tres principals mercats de Benidorm: el nacional, britànic i belga. Tots ells creixen en pernoctacions en aquestes dates.

Així, els espanyols, que representen el 50,9% del total de visitants, han crescut en un 10% i superen les 180.000 pernoctacions. Els britànics se situen com a segon mercat en importància, amb un 37,9% i un creixement del 12% fins a les 135.000 pernoctacions. Els belgues per la seva banda, suposen el 6,2% i creixen un 11% fins a les 22.000 pernoctacions.

Quant a la resta de mercats, els holandesos van suposar un 3,6% dels turistes en aquest període, seguits dels frandeses (0,5%), alemanys i russos (0,2% cadascun). La resta de països emissors de turistes, com Itàlia, Suïssa o els Països Nòrdics, no arriben al 0,1% del total.

Per categories, els hotels de dues estrelles han tingut la major ocupació a la segona quinzena de gener amb un 84,4% mitjana, seguits dels de tres estrelles amb el 75,7% i els de 4 amb el 66,7% .

Des Hosbec van indicar que l’evolució positiva de l’ocupació hotelera a Benidorm en aquest període és especialment rellevant si es té en compte que la planta hotelera oberta durant el període ha estat exactament la mateixa que l’any passat, de manera que es tracta de “creixements nets per a tota la ciutat i no de concentració de més ocupació entre la planta oberta “.

Així han afegit que “Benidorm és una de les destinacions europeus que gaudeix d’una millor climatologia diürna de tot Europa”, el que permet gaudir de pràcticament tots els seus atractius durant els 365 dies de l’any. L’ocupació durant el febrer també pot ser superior a la de 2015 segons les dades avançades de previsió que maneja l’associació. L’ocupació a la ciutat durant el cap de setmana de Sant Valentí fregarà el ple en la majoria dels establiments.

L'augment del turisme nacional, britànic i belga dispara l'ocupació a nivells de 2005
L’augment del turisme nacional, britànic i belga dispara l’ocupació a nivells de 2005

 

Fuente http://lamarinaplaza.com/2015/02/03/el-aumento-del-turismo-nacional-britanico-y-belga-dispara-la-ocupacion-a-niveles-de-2005/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *