L’avinguda Montbenidorm canvia la seva fesomia i es torna més peatonal

L’avinguda Montbenidorm, a la Cala de Benidorm, canviarà la seva fesomia per tornar-se més de vianants. Concretament, les obres iniciades pretenen ampliar les voreres per millorar la mobilitat dels vianants, però també per dotar de més seguretat a la primera línia de platja.

Els treballs, a càrrec de la mercantil Decoparque SL, ja han començat i consisteixen en el “recreixement” de les voreres a la confluència de l’avinguda Vicente Llorca Alón, el que permetrà millorar l’accessibilitat a la zona. A més a través d’aquesta nova disposició, l’Ajuntament eliminarà la zona d’estacionament no reglamentari de vehicles que fins ara aparcaven a la cantonada de la via o sobre els passos de vianants.

Aquest aparcament improvisat “oferia un impacte visual negatiu” en primera línia del front litoral de Benidorm per la “acumulació de vehicles estacionats de manera irregular i que a més obstaculitzava el trànsit als vianants”. També es pretén aconseguir amb això una reducció en la velocitat dels vehicles, de manera que s’incrementarà la seguretat viària igualment des del punt de vista dels vianants. Les obres compten amb un pressupost de 60.374,44 euros i el termini d’execució s’estima aproximadament en un mes.

Les actuacions a l’avinguda de Motbenidorm de la Cala, en el tram comprès entre l’avinguda Vicente Llorca Alós i carrer de Gijón, comportaran l’ampliació dels espais destinats per al vianant i el gaudi del passeig. La regidora de l’àrea, Gema Amor, ha explicat aquest divendres els treballs in situ dins d’una nova visita de la campanya de barris ‘Més a prop, mes prop’ que s’ha situat precisament al barri de la Cala. Al costat d’ella hi havia l’alcalde, Agustín Navarro, i altres regidors com Miguel Llorca i Juan Ramón Martínez.

Amor va indicar que l’objectiu d’aquesta nova actuació que ha emprès el departament d’Escena Urbana és el de “dotar l’avinguda, situada en un entorn únic, d’una major seguretat per al vianant, ampliant les voreres per al gaudi del passeig als vianants que cobraran més protagonisme en un lloc emblemàtic de la ciutat “.

Aquesta actuació forma part d’un pla estratègic centrat en nuclis molt transitats, a més de pels residents, per milers de turistes, en els quals es vol fomentar la peatonalització en la mesura del possible per incrementar la seguretat i el gaudi dels transeünts, tal com requereix en aquest cas una zona com és la primera línia de platja.

Els treballs se sumen a altres duts a terme per la Regidoria d’Escena Urbana com és la rehabilitació de la balustrada de la Cala, així com a altres que es van a concentrar en aquest barri, que “posen en valor el nostre entorn en el front litoral i dóna resposta a les demandes dels ciutadans que veuran com milloren els seus negocis i el seu entorn “.

A més, Amor va afirmar que “no podem quedar inactius esperant que altres administracions actuïn, com és el cas d’aquesta zona que ha quedat en l’oblit per part de Govern Central que encara té pendent la execució de la segona fase del Passeig de Ponent fins Tamarindos “.

L'avinguda Montbenidorm canvia la seva fesomia i es torna més peatonal
L’avinguda Montbenidorm canvia la seva fesomia i es torna més peatonal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *