Les obres de millora del Leonor Canalejas es segueixen retardant

Se sabia que les obres de renovació de la instal·lació elèctrica del col·legi Leonor Canalejas de Benidorm anaven a arribar amb el curs ja començat, però no que a principis de desembre seguiria tot igual. La Conselleria d’Educació anava a posar en marxa les dues últimes fases del Pla de Revisió d’Infraestructures Educatives (PRIE), de les que anaven a beneficiar dos centres de la Marina Baixa: el Leonor Canalejas i el Hispanitat de la Vila Joiosa. La intenció de Conselleria era que les obres comencessin al setembre i que estiguessin acabades abans de Nadal.

Però els tràmits administratius no han anat tan ràpid que seria desitjable. De fet, València no va adjudicar provisionalment les obres fins al 13 d’octubre, el mateix dia que les del Hispanitat, de les quals tampoc se sap res. Fa unes setmanes fonts de la Conselleria d’Educació van explicar a aquest diari que l’assumpte estava sobre la taula d’Hisenda, a l’espera que Intervenció donés el vistiplau i alliberés els diners per a les obres, que al final ascendiran a 118.360 euros més IVA al col·legi de Benidorm.

Aquest dilluns l’Ajuntament ha aprovat en comissió informativa d’Urbanisme l’autorització de les obres. Des del PP, el portaveu Antonio Pérez ha criticat que el govern local hagi trigat “més de 7 mesos a aprovar” el projecte i la llicència d’obres demanades per la Direcció Territorial d’Educació, ja que ambdues sol·licituds van arribar a l’Ajuntament el passat 25 de abril. Pérez ha insistit que “no és de rebut aquest retard” quan van ser els propis tècnics municipals els que van redactar el projecte i ha afegit que espera que no es desaprofiti el període nadalenc per començar les obres i molestar així el mínim als petits.

Fonts municipals han explicat que aquest expedient estava paralitzat a l’espera que Conselleria adjudiqués les obres i per això s’han aprovat ara que ja està clar que empresa va a executar els treballs: Elduval SA. De moment, i segons les mateixes fonts, ningú de l’empresa s’ha personat en el Leonor Canalejas per conèixer de primera mà les instal·lacions, visualitzar sobre el terreny el centre, mesurar tot el que calgui mesurar i fer l’acta de replanteig.

A grans trets les obres de millora del Leonor Canalejas, que duraran uns dos mesos, passen per substituir tota la instal·lació elèctrica, que data de la dècada dels 60 o els 70. A més, es va a renovar els sistemes de megafonia i vídeo porter , s’implantarà un sistema domòtic de gestió de l’edifici i es millorarà la xarxa de telefonia amb una nova xarxa sense fils i wifi.

Les obres de millora del Leonor Canalejas es segueixen retardant
Les obres de millora del Leonor Canalejas es segueixen retardant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *