Les reivindicacions de la PAH es ‘colen’ entre els ornaments nadalencs

A les tradicionals boles de colors, als llaços, a les estrelles o les garlandes s’han sumat aquest any altres ornaments menys habituals en l’arbre de Nadal de la Plaça de l’Ajuntament. Es tracta d’adorns manuals que recullen les habituals reivindicacions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) com “sostre”, “llum” o “aigua” i que la mateixa organització ha col·locat en el principal arbre nadalenc de Benidorm per evitar que en aquests dies festius quedi en l’oblit el problema dels desnonaments que pateixen milers d’espanyols.

Lluny de retirar aquests adorns, l’Ajuntament ha optat per deixar-los i fer així que l’arbre de la Plaça del Nadal sigui el més reivindicatiu. De fet, l’edil de Benestar Social, Cristina Escoda, ha indicat que “aquests símbols contribueixen a conscienciar la gent en unes festes molt assenyalades que hi ha persones que els estan passant molt malament i estan en risc de perdre el seu habitatge” i ha afegit que aquests lemes són “bons” i “no poden molestar a ningú”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha decidit col·laborar amb la campanya que la PAH està desplegant per nombrosos punts de la ciutat amb l’objectiu d’arribar al major nombre de gent i tenint en compte que aquests dies la ciutat es va a omplir de turistes amb motiu del Cap d’Any. “És una campanya neta i molt adequada” i “sempre que no danyi el mobiliari urbà o els recursos públics tindrà tot el nostre suport”, ha afirmat Escoda.

Aquest gest de l’Ajuntament arriba dos mesos després que Benidorm es convertís per acord unànime del ple a ‘Ciutat lliure de desnonaments “i es donés també llum verda a una bateria de mesures per intentar ajudar a persones que estan en risc de perdre el seu habitatge. Entre aquestes mesures hi ha la creació d’una borsa d’habitatges socials per a persones sense recursos cedides pels bancs i les entitats financeres que tenen oficina a la ciutat. De moment, l’alcalde, Agustín Navarro, s’ha reunit ja amb totes o amb la major part d’aquestes entitats i algunes de les que tenen pisos buits a Benidorm s’ha mostrat interessades en el que proposen l’Ajuntament i la PAH, si bé és cert que fins a la data no s’ha tancat cap acord en ferm, ni s’ha posat cap habitatge a la disposició dels possibles afectats.

Les reivindicacions de la PAH es 'colen' entre els ornaments nadalencs
Les reivindicacions de la PAH es ‘colen’ entre els ornaments nadalencs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *