L’escenificació de la Trobada de la Mare De Déu Del Sofratge, Festa d’Interès Turístic de la Comunitat

L’escenificació de la Trobada de la Mare De Déu Del Sofratge de Benidorm ja és Festa d’Interès Turístic de la Comunitat. La Generalitat li ha atorgat aquest reconeixement aquest mateix dimecres quan, precisament, s’han iniciat els actes per a la celebració del 275 aniversari d’aquest fet.

La declaració ha estat confirmada pel conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, i el director general de Turisme, Sebastián Fernández, durant la reunió que han mantingut amb el president de l’Associació Cultural Recreativa La Barqueta ‘, Francisco Lllorens, el president de la Comissió de Festes Majors Patronals Juan Muñoz i les Reines de les Festes, María Pérez Modrego i Megan Butterton, a més d’altres membres d’ambdues entitats.

Aquesta declaració s’atorga en el marc del Decret 119/2006 del Consell, pel qual es regulen les Declaracions de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

El conegut Troballa de la patrona de Benidorm es representa pels membres de l’Associació Cultural Recreativa La Barqueta ‘des de 1971 ininterrompudament i és un dels actes centrals de les Festes Majors Patronals que se celebren al novembre. L’escenificació es desenvolupa a la platja de Ponent de la localitat i està basada en els esdeveniments històrics succeïts en 1740 a Benidorm quan un grup de nens van trobar la imatge de la patrona entre les cendres d’un vaixell.

L’acte segueix els originals de l’Il·lustre historiador Valencià, recentment mort, Pere Maria Orts i Bosch, cronista oficial del municipi. Però a més, aquest any se celebra el 275 aniversaris d’aquest troballa amb un ampli programa d’actes que ja han començat. De fet, aquest cap de setmana, la ciutat celebrarà unes ‘mini festes patronals’ en què aquesta representació teatral a la platja també es durà a terme el dissabte mentre que dilluns, 16 de març, se celebra el dia de la Mare De Déu Del Sofratge.

L'escenificació de la Troballa de la Mare De Déu Del Sofratge, Festa d'Interès Turístic de la Comunitat
L’escenificació de la Troballa de la Mare De Déu Del Sofratge, Festa d’Interès Turístic de la Comunitat

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/11/la-escenificacion-del-hallazgo-de-la-virgen-del-sufragio-fiesta-de-interes-turistico-de-la-comunitat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *