L’hospital de la Vila habilita una àrea extra a Urgències per cobrir els pics de atencions d’aquestes setmanes

L’hospital comarcal de la Vila Joiosa ha habilitat una àrea extra a Urgències per cobrir els pics de atencions que s’estan donant aquestes setmanes com a conseqüència de la grip i altres malalties pulmonars que a l’hivern augmenten la seva incidència.

Segons han confirmat des de la gerència, des de la segona setmana de gener roman oberta l’anomenada ‘Zona 4’ del servei d’Urgències. Una zona que en el seu dia es va preparar per atendre possibles casos de Grip A, que més tard es va barrejar com a espai per a hipotètics casos de Ébola i que mai es va arribar a utilitzar ni per una cosa ni per l’altra.

Amb l’obertura d’aquest espai extra com “zona de tractaments” es busca “reorganitzar i optimitzar els recursos i consultes” del servei d’Urgències tenint en compte “les necessitats del moment”. És a dir, augmentar la capacitat i el nombre de pacients que es poden tractar en Urgències en un moment en què s’han disparat les atencions, ja que aquesta zona pot albergar a nou pacients en disposar de quatre lliteres d’urgències-cinc butaques per a pacients que necessiten cures.

Segons fonts de la Gerència, no només s’ha ampliat l’espai d’atenció a pacients, sinó que també s’ha reforçat el personal sanitari a Urgències. Concretament, s’han sumat “un metge, un infermer, un auxiliar d’infermeria i un zelador més en cada torn, les 24 hores del dia”.

Tot i que la situació del centre de la Marina Baixa poc té a veure amb la que es viu aquests dies en hospitals com el General d’Alacant o el de Sant Joan, la veritat és que segons dades del sindicat Comissions Obreres (CCOO) s’estan atenent 01:00 mitjana de 210 urgències diàries; un nombre per sobre de l’habitual.

Des de CCOO han assegurat que l’hospital “està ple” i que hi ha pacients “que han d’esperar a Urgències fins que s’alliberen llits”. Perquè el “problema” és que “no hi ha llits on ingressar” ja que l’hospital “s’ha quedat petit”. De fet, fonts del sindicat afirmen que “la saturació” de les Urgències i de l’hospital fa temps que va deixar de ser una qüestió “estacional” per convertir-se “en crònica”, com evidencia el que aquest estiu hagués de “obrir-se la planta que es tancar “per poder atendre tota la demanda sanitària.

Per això per a CCOO les mesures que s’han pres aquestes setmanes per assumir els pics de atencions pròpies de la grip i altres malalties pulmonars no són la solució a “la saturació de l’hospital”. “No serveix només amb reforçar les urgències, sinó que és necessària l’ampliació de l’hospital i de la plantilla”, han afegit.

Una ampliació que els sindicats van tornar a posar sobre la taula en l’últim Consell de Salut del departament, en el qual van insistir que cal augmentar la capacitat i els serveis de l’hospital de la Vila Joiosa. Durant cinc anys, la Conselleria i l’Ajuntament han aparcat aquest tema. Fins fa uns mesos, quan la corporació vilera va aprovar iniciar els tràmits per expropiar els terrenys que farien falta per ampliar l’hospital.

L'hospital de la Vila habilita una àrea extra a Urgències per cobrir els pics de atencions d'aquestes setmanes
L’hospital de la Vila habilita una àrea extra a Urgències per cobrir els pics de atencions d’aquestes setmanes

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/01/29/el-hospital-de-la-vila-habilita-un-area-extra-en-urgencias-para-cubrir-los-picos-de-atenciones-de-estas-semanas/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *