L’Hospital de La Vila mantindrà aquest estiu obertes tots els llits per “la pressió assistencial”

L’Hospital Comarcal de la Vila Joiosa mantindrà aquest estiu obertes tots els llits. Almenys “en aquest moment” la direcció del Departament de Salut de la Marina Baixa no es planteja prescindir d’una sola plaça “en previsió de la pressió assistencial i de l’activitat diària de l’Hospital”.

I és que, segons el sindicats Comissions Obreres (CCOO), l’hospital està ara mateix “ple”. I també “saturat”; cosa que denuncien des de fa temps i que els ha portat a innombrables ocasions a demanar que s’ampliïn les instal·lacions. Des Conselleria, mentrestant, es rebutja aquesta ampliació argumentant que en els moments de major activitat l’ocupació de l’hospital no supera el 85%, encara que el que es mantinguin obertes totes les places de l’hospital a l’estiu, quan la població de la comarca es multiplica , suposa una novetat ja que en anys anteriors sí que s’han tancat llits durant la temporada estival. Sense anar més lluny, l’any passat es van tancar 44 llits, 34 d’elles de Medicina Interna i 10 d’Especialitats Quirúrgiques.

A més, la decisió del Departament de Salut xoca amb el que va a ocórrer en moltes comarques de la Comunitat Valenciana. De fet, segons les dades facilitades aquests dies per sindicats i fonts sanitàries, a l’Hospital General Universitari d’Alacant es deixaran inactives 179 llits; 72 en el d’Elx; 54 en el de Oriola; i entre 17 i 30 en el d’Elda.

Amb el tema de les llits clar, ara falta per veure com es cobriran les vacances de metges, personal d’infermeria i zeladors. Des de CCOO han assenyalat que s’està a l’espera que la Direcció del Departament de Salut els traslladi el Pla de Vacances, per veure quin percentatge del personal es reposa. L’estiu passat, i segons les dades facilitades llavors per la Junta de Personal, només es van cobrir el 60% de les vacants per vacances a tot el Departament de Salut -inclosos centres d’Especialitats i de salut de la comarca-, un percentatge que els sindicats esperen que s’ampliï i arribi al 100%.

També pendent està el veure els reforços que puguin donar-se en serveis com el d’Urgències, on l’activitat durant el període estival s’incrementa de forma notable, arribant-se a duplicar les atencions, sobretot els caps de setmana.

En l’estiu de 2014 la Conselleria de Sanitat va programar reforços de facultatius en un torn de 12 hores, i zeladors, infermers i auxiliars d’Infermeria en torns de 7 hores, i que per als sindicats va ser “insuficient”. Més encara si es té en compte que aquest reforç d’Urgències acabava a les 01.00 hores, quan a la nit es produeixen alguns pics d’atencions.

L'hospital de la Vila habilita una àrea extra a Urgències per cobrir els pics de atencions d'aquestes setmanes
L’hospital de la Vila habilita una àrea extra a Urgències per cobrir els pics de atencions d’aquestes setmanes

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/10/el-hospital-de-la-vila-mantendra-este-verano-abiertas-todas-las-camas-por-la-presion-asistencial/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *