L’IES Mediterrània de Benidorm inaugura la XIa Setmana de l’Alzheimer amb un llaç humà solidari

L’IES Mediterrània ha inaugurat la XIa Setmana de l’Alzheimer, organitzada per l’Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d’Alzheimer de la Marina Baixa (AFA) a la que dóna suport l’Ajuntament de Benidorm. L’acte d’inauguració ha consistit en la formació d’un llaç humà realitzat pels estudiants i al que s’han afegit els malalts d’Alzheimer i cuidadors de l’associació, al costat de la seua presidenta, Garbiñe Mondragón, i regidors dels grups liberal, socialista y popular.

A continuació, s’ha procedit a la lectura d’un manifest en solidaritat amb els malalts i familiars d’Alzheimer. Posteriorment, els usuaris d’AFA han gaudit d’una jornada educatiu-social al costat dels estudiants de l’institut. Els alumnes de 1er d’ESO han participat en un taller d’hort teràpia, s’han posat en la pell dels malalts i cuidadors d’Alzheimer per a mostrar la seua solidaritat.

Els actes de la Setmana de l’Alzheimer continuaran demà dimarts, 16 de setembre, amb un taller de galetes en el local de l’associació, impartit per M. France Lerma. A la vesprada, a les 18.30 hores, en la Casa del Fester s’oferirà una xarrada, sota el títol ‘Viure, acompanyar i humanitzar el duel’, a càrrec de Maria Dolores Serna, membre del comitè de bioètica de l’Hospital General d’Alacant.

El dimecres, 17 de setembre, serà, segons la presidenta de AFA, “un dels dies més esperats pels usuaris d’AFA”, ja que s’ha programat una excursió a Xixona amb una ruta pel casc antic de la ciutat, una visita a el ‘Museu del Torró El Llop 1880′ i un menjar.

El dijous, 18 de setembre, tindrà lloc una conferència en el Saló d’Actes de l’Ajuntament, a les 12.00 hores, sota el títol ‘Alzheimer i Seguretat Vial: problemàtica legal i intervenció de la Policia Local’, impartit per Pedro Moya, intendent de la Unitat de Tràfic i Antonio Pérez Semper, oficial de la Secció Comunitària, ambdós de la PLB. A la vesprada, a les 19.30 hores, se celebrarà un acte religió a l’església de l’Almudena.

El divendres, 19 de setembre, s’instal·laran les meses petitòries en cinc punts diferents de Benidorm (carrer d’Albereda, Tomás Ortuño al costat de Mercadona, Plaça SM Reis d’Espanya, Ambulatori Tomás Ortuño, i en la calle secretari Juan Antonio Baldoví de la Cala) i dos a la Vila Joiosa (en l’Hospital i en el Mercat Central) per a recaptar fons per a l’associació i per a informar i conscienciar a la societat sobre l’Alzheimer.

El dissabte, 20 de setembre, tindrà lloc una de les novetats que s’han introduït enguany en la Setmana de l’Alzheimer i que té com a protagonista al cantant dels Rebeldes, Carlos Segarra. L’artista i l’organització han organitzat una subhasta, el guanyador de la qual gaudirà al llarg d’este dia d’una jornada del que Sergarra ha denominat com “un dia de Rock & Sol” al costat d’ell, consistent en entrades Vip per a l’Iberia Festival amb dos nits d’allotjament en l’hotel Allon de la Vila Joiosa i una jornada amb el cantant acompanyada d’un reportatge audiovisual. Tal com ha assenyalat Segarra en roda de premsa, la recaptació de la subhasta es destinarà a l’AFA.

El diumenge, 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, se celebrarà un menjar solidari en el Càmping Almafrá de l’Alfàs del Pi, amb un menú a 16 euros a benefici de l’associació. El menjar estarà acompanyat per música en directe, ball i animacions infantils.

L’IES Mediterrània de Benidorm inaugura la XIa Setmana de l’Alzheimer
L’IES Mediterrània de Benidorm inaugura la XIa Setmana de l’Alzheimer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *