L’obra de desdoblament de la N-332 va tenir un sobrecost de 1,7 milions

L’obra de la variant de Benidorm va costar de fer més temps del que va contemplar la seva adjudicació, però també més diners. En concret, 1.741.902,49 euros, segons la resposta que va oferir el Govern a una pregunta realitzada pel diputat socialista al Congrés, Herick Campos, el passat mes de desembre. Això voldria dir que el sobrecost respecte als 21.802.110 euros pels quals va ser adjudicada a l’abril de 2009 es va superar un 8%.

Per justificar aquest sobrecost, el Ministeri de Foment al·ludeix en la seva contestació a la “tramitació d’un projecte modificat en 20111” ia les “necessitats de millora de tipus tècnic aparegudes durant la seva execució, millores de diversa índole, millora en reposició de serveis afectats, millora en reposició d’accés viari i de vianants al grup d’habitatges Moralet i millores en els desviaments de trànsit “.

La longitud total del tram de la N-332 que es va desdoblar és de 6.188 metres i incloïa cinc enllaços amb la mateixa ubicació que els existents. Pel que fa a les estructures, inicialment es van projectar 14: 5 viaductes, quatre passos superiors i cinc passos inferiors. Finalment, les obres que havien d’executar en 34 mesos van trigar a acabar-gairebé el doble de temps, cinc anys justos, ja que la variant va ser oberta al trànsit l’abril de l’any passat, encara en petites obres de finalització i rematada.

En els pressupostos generals de l’Estat aprovats a finals de 2013 es recollia per 2014 una inversió de 4,2 milions d’euros, 3,5 per a aquest any, d’un milió el 2016 i de 300.000 euros el 2017, però fonts ministerials van aclarir que aquesta distribució de la inversió es feia exclusivament als efectes del pagament de les certificacions d’obra, que no tenien perquè coincidir amb la seva execució.

Entre unes coses i altres, una de les obres més importants a la Comunitat Valenciana, al marge de la inversió en l’AVE, del Ministeri de Foment concloses després de les eleccions generals de 2011 ni tan sols va ser inaugurada. Simplement es va obrir al trànsit un mes i mig abans de les eleccions europees del passat mes de maig. Certament, hi havia poc que presumir.

L'obra de desdoblament de la N-332 va tenir un sobrecost de 1,7 milions
L’obra de desdoblament de la N-332 va tenir un sobrecost de 1,7 milions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *