L’ocupació de Benidorm a l’abril supera Madrid i Barcelona i torna a batre rècords

“Possiblement estiguem parlant de la destinació millor venut de tot Espanya durant el mes d’abril” i d’una ocupació mitjana que estarà fins i tot per sobre de grans ciutats com Madrid o Barcelona. Així ha qualificat el president d’Hosbec, Toni Major, el resultat de l’ocupació hotelera de Benidorm del mes d’abril, que ha tornat a acumular una dada rècord. Major ha destacat, a més, que la particularitat que la planta hotelera a Benidorm estigui ja oberta al 100%, amb els seus més de 40.000 places en funcionament, mentre que “altres zones turístiques amb prou feines han començat a operar a les costes”.

L’ocupació hotelera mitjana del mes d’abril complet, on ja es dilueix l’efecte Setmana Santa de la primera quinzena, va aconseguir el 85,3%, una dada màxim des de 2002 tot i que la mitjana de la segona quinzena va ser del 86,1%, la qual que va suposar un descens de 1,2 punts sobre la dada de 2014. Amb tot, aquesta reducció té la seva justificació en les festivitats vinculades a la Setmana Santa i la seva diferent ubicació en el calendari, ja que l’any passat es va celebrar a la segona quinzena del mes d’abril, al contrari del que ha passat aquest any.

Segons Hosbec, aquestes bones dades es basen en la recuperació del consum i del turista nacional durant la primera quinzena del mes i en l’empenta dels mercats internacionals durant la segona quinzena, amb importants creixements dels mercats britànic, belga i holandès. I és que en el segon període d’abril els turistes estrangers van suposar gairebé el 54% del total. Els britànics creixen amb força i es queden molt a prop de tot el mercat espanyol al complet, amb un 45% del total i gairebé 230.000 pernoctacions a la segona quinzena. Belgues i holandesos també creixen un 12% i en conjunt arriben les 30.000 pernoctacions a la ciutat.

La veritat és que la patronal també reconeix que per haver assolit aquestes xifres ha destacat el factor internacional i el fet que la cotització de la lliura, la moneda britànica, hagi estat alta, el que sumat a l’estabilitat econòmica del Regne Unit es va traduir a l’abril a un millor comportament del mercat britànic, que a més “ha demostrat molta fidelitat en un mes de trànsit de l’hivern a l’estiu”, segons Toni Mayor.

Ben idormLa ocupació per categories hoteleres va ser molt homogènia. Els hotels de quatre estrelles van registrar el 87,6% d’ocupació, un 84,7% els de tres, mentre els establiments de dues estrelles es van quedar en el 85,8%. La previsió d’ocupació que fa Hosbec per a la primera quinzena de maig és a hores d’ara del 82,5%.

L'ocupació de Benidorm a l'abril supera Madrid i Barcelona i torna a batre rècords
L’ocupació de Benidorm a l’abril supera Madrid i Barcelona i torna a batre rècords

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/05/05/la-ocupacion-de-benidorm-en-abril-supera-a-madrid-y-barcelona-y-vuelve-a-batir-records/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *