L’ocupació en apartaments a Benidorm només arriba al 44,1% al gener, la més baixa dels últims nou anys

L’ocupació en apartaments turístics a Benidorm segueix en caiguda lliure. La mitjana del mes de gener només ha arribat al 44,1%, el que la situa en el percentatge més baix dels últims nou anys més de perdre més de 7 punts respecte al mateix mes de 2014.

Així es desprèn de les dades donades a conèixer per la patronal hotelera Hosbec per al primer mes de l’any. Des de l’associació turística sembla que tenen clara quina és la causa d’aquest descens en l’ocupació tan important: la cada vegada “més forta competència del mercat il·legal” de lloguer vacances a habitatges.

“Com ja s’ha posat de relleu, el lloguer no controlat realitza una competència deslleial directa sobre els apartaments turístics reglats que són, com les xifres posen de manifest, els més perjudicats per aquest tipus de ‘economia submergida'”, argumenta Hosbec en un comunicat.

Per procedències dels turistes, Regne Unit segueix sent el mercat majoritari amb el 66,6% de les pernoctacions. El mercat nacional se situa en el 16%, seguit d’holandesos amb el 9,1%; belgues amb el 3,8%; francesos amb el 1,7%; i altres nacionalitats amb el 2,8%.

Però sembla que les previsions d’ocupació per a febrer no són molt millors. Per ara, Hosbec preveu una mitjana del 42% per a aquest mes.

L’associació hotelera també ha publicat l’informe Abectur Monitor en què es recullen les xifres provisionals de 2014. En aquest any, la Costa Blanca comptant amb Benidorm ha aglutinat el 75% de l’activitat d’allotjament en apartaments turístics de tota la Comunitat. La capital turística per si sola arriba al 32,4% enfront del 16,7% de la província de Castelló o el 9% de la de València.

A més, segons l’informe anual, Benidorm se situa en el lloc 6è del topten de destinacions turístiques amb major nombre de pernoctacions en apartaments turístics amb més de 2’4 milions, sent l’únic municipi peninsular d’aquest rànquing, ja que la resta de municipis corresponen a les Illes Canàries ia les Illes Balears.

L'allotjament irregular enfonsa les xifres d'ocupació dels apartaments turístics a 2014

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/10/la-ocupacion-en-apartamentos-en-benidorm-solo-llega-al-441-en-enero-la-mas-baja-de-los-ultimos-nueve-anos/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *