L’ocupació hotelera cau 1,8 punts respecte a 2013 en la primera quinzena de novembre

Benidorm ha perdut a la primera quinzena de novembre turistes respecte al mateix període de 2013. L’ocupació hotelera per aquest principi de mes s’ha reduït en 1,8 punts, passant del 84,9% de l’any passat del 83,1% de mitjana de 2014. la raó: la caiguda dels mercats majoritaris que la temporada passada van tenir una important presència, com els portuguesos i russos.

Així es desprèn de les dades ofertes per l’enquesta hotelera realitzada per la patronal hotelera Hosbec per a aquest període. Així i tot, malgrat aquest descens, la primera quinzena de novembre ha registrat el segon millor dada dels últims 14 anys sent una dada “extraordinàriament positiu”.

Per categories, els hotels de tres estrelles són els que més ocupació han tingut amb un 84,1% de mitjana; els de 4 estrelles, un 82,3%; i els de dos amb el 82,2%. Per procedència, els turistes majoritaris continuen sent els estrangers amb el 53,7% del total del mercat enfront del 46,3% d’espanyols.

Segons va explicar Hosbec en un comunicat, l’anàlisi del comportament dels mercats internacionals “mostra que el descens s’ha produït principalment per les importants caigudes de mercats minoritaris” que l’any passat van tenir una presència més important com portuguesos i russos. No obstant això, els quatre mercats principals, Espanya, Regne Unit, Bèlgica i Holanda, “ha estat molt positiu” en aquesta quinzena.

Els anglesos han suposat el 43,7% dels visitants estrangers, seguits pels belgues amb el 5,4%; holandesos amb el 3,2% del total i francesos amb el 0,5%. Els nòrdics, alemanys, russos o irlandesos no han superat el 0,3% del total de turistes.

Amb tot, segons va destacar el president de la patronal Toni Major, “les Festes Majors Patronals i la bona climatologia gaudida han ajudat a aquestes xifres d’ocupació” per a la primera quinzena de novembre. Milers de turistes espanyols i britànics van gaudir durant aquesta quinzena de la festivitat local la passada setmana així com de la Benidorm Fancy Party, l’especial celebració que realitzen cada any els britànics. “Cada any són més de 30.000 els que es desplacen a Benidorm per gaudir d’un dels ‘carnestoltes’ més famosos per als turistes anglesos”.

Per al responsable d’Hosbec, “aquestes dades són completament excepcionals, i gairebé cap altra plaça turística pot llançar aquest balanç a les portes de l’hivern”. A més, “la fidelitat d’espanyols i britànics continua afavorint l’ocupació hotelera a la ciutat, i les campanyes de promoció que es reforcen en aquestes dates per Regne Unit, Bèlgica i Holanda tenen els seus fruits”.

L'ocupació hotelera cau 1,8 punts respecte a 2013 en la primera quinzena de novembre
L’ocupació hotelera cau 1,8 punts respecte a 2013 en la primera quinzena de novembre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *