L’oposició de Benidorm presenta el recurs de reposició a la pròrroga de l’aigua i clavegueram

El document s’entrega el dia de venciment de termini que tenia l’Ajuntament per comunicar la finalització del contracte vigent des de 1987

Els grups de l’oposició Compromís-Los Verdes, Ciudadanos por Benidorm, Liberales i Ciudadanos han presentat hui el recurs de reposició que van anunciar contra l’acord plenari pel qual Partit Popular i Partit Socialista prorrogaven per deu anys més l’actual contracte amb l’empresa que gestiona l’aigua potable i el clavegueram a Benidorm.

El recurs ha estat presentat poc després de les deu del matí, amb presència de representants dels quatre grups polítics. El portaveu de Compromís-Los Verdes, Josep Bigorra, ha declarat que amb aquest pas demostren que “nosaltres sí complim amb el que diem” i ha explicat que el recurs “es basa en l’informe d’Intervenció que posa pegues a la pròrroga, tot i que molts diguin que estava tot correcte, així com a en la inexistència de documents valoratius “. Referent a això n’ha enumerat alguns: “no hi ha valoració del compliment del contracte, ni de la possibilitat de municipalitzar el servei, ni de les bondats de l’empresa mixta, ni revisen les tarifes que van pujar al seu moment i que mai han baixat, i pot suposar una penalització per als contribuents d’aquest servei d’aigua “. També conté “consideracions respecte a diferents directives europees en el que suposa l’afectació de la lliure competència”.
Per la seua banda, el portaveu de Ciudadanos por Benidorm (CBM), Arturo Cabrillo, ha incidit que el seu grup, com els altres de l’oposició, seguiran “endavant en aquest assumpte amb totes les seues conseqüències per intentar aclarir un tema que és interessant per tota la ciutadania “.

 

IMG_1646
La portaveu de Liberales, Gema Amor, ha remarcat que “hui 30 juliol 2016 és un dia negre per als interessos dels benidormers perquè és la data en què vencia el termini per denunciar la contracta de l’aigua” i per tant és el dia en què “Benidorm ha perdut 47.500.000 d’euros, el que s’hauria evitat si s’haguera denunciat aquest contracte i s’haguera convocat un concurs públic que hi haguera, almenys, garantit aquesta xifra”. La liberal ha afegit que “el govern del PP, amb la pinça que ha fet amb el Partit Socialista, ha anteposat els seus interessos a l’interès general de la ciutat per aquest temor que mostren PP i PSOE a la publicitat, a la concurrència i al concurs públic “.

 

IMG_1641
Finalment el regidor de Ciudadanos (C’s), Juan Balastegui, ha indicat que el recurs “és una oportunitat que brindem per intentar fer rectificar al PP i al PSOE de l’atropellament que han fet a Benidorm, ja que és injustificable i no hi ha cap acció pitjor de la presa en el ple “. Balastegui ha afegit que esperen “poder dur endavant” el recurs, previ a altres accions futures encaminades a “donar a Benidorm el que li correspon, que són aquests 47,5 milions d’euros, com a mínim, que podia haver aconseguit en aquests propers deu anys “.

 

IMG_1626

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *