L’oposició en bloc demana no convalidar les proves físiques els aspirants a Policia Local que les van superar l’any passat

Als grups de l’oposició de Benidorm no li agraden les bases presentades pel govern local per contractar deu agents interins de la Policia Local per reforçar la vigilància de les platges des de Setmana Santa fins després de l’estiu. Així ha quedat clar en el ple ordinari de febrer, celebrat aquest dilluns, en què el PP ha presentat una moció d’urgència per exigir al govern que s’adapti aquestes bases a la normativa i al que diu la Junta de Personal.

Una Junta de Personal en la qual hi ha els cinc sindicats amb representació a l’Ajuntament (CCOO, UGT, SPPLB, CSIF i SEP) i que la setmana passada es va oposar a aquestes bases en considerar que contenen “irregularitats”. Bàsicament perquè el govern planteja convalidar les proves físiques aquells aspirants que ja les van superar fa set mesos, quan es van convocar aquestes mateixes places. És a dir, a unes 40 persones. Però a més, segons els sindicats, les bases no són correctes perquè s’han programat menys proves físiques de les que exigeix ​​la normativa, el temari teòric es queda curt, no hi ha previst fer un psicotècnic als aspirants i els coneixements d’idiomes es puntuen per sota del que marca la llei.

D’aquí que en la moció popular, a la qual s’ha afegit una esmena transaccional dels liberals, hagi demanat al govern que no es convalidin les proves físiques i que tots els aspirants hagin de fer si o si. I ja de pas, que també s’inclogui el psicotècnic i que les bases que s’aprovin tingui el vistiplau de la Junta de Personal.

Ara bé aquesta és una “moció política”, que no obliga a res als socialistes, perquè la competència per a aprovar les bases de la Policia Local és de la Junta de Govern i no del ple. Així que la decisió última queda en mans de l’alcalde i de la resta de regidors que estan a la Junta.

L’edil de Recursos Humans, Natalia Guijarro, ha explicat que el govern ha demanat informes als tècnics municipals i l’àrea de Secretaria sobre les bases i també sobre la convalidació de les proves físiques. I ha avançat que només es retirarà aquest punt si ho exigeix ​​l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE), que també ha d’autoritzar i visar aquestes bases. El que sí que sembla més que confirmat és que no hi haurà psicotècnic, ja que l’any passat l’IVASPE no va posar cap objecció al fet que les proves de selecció no tenen aquest test.

L’alcalde, Agustín Navarro, ha remarcat que el fet que es convaliden les proves de salt de longitud, velocitat i natació a 40 aspirants no col·loca en una situació de desigualtat a la resta. Segons el seu argument, els nous aspirants estarien en desigualtat si se’ls exigissin proves o marques diferents a les de l’any passat.

On sí que han estat d’acord tots els grups ha estat a l’hora d’acollir a les noves mesures del Govern del 30 de desembre que modifiquen les condicions per retornar els préstecs del pla de pagament a proveïdors -Benidorm demanar 62 milions d’euros- i que permetrà pagar aquests crèdits a un interès del 0% durant 2015. I a partir de 2016, ja veurem què passa.

Aquestes noves condicions es traduiran en un estalvi de 4,5 milions d’euros; diners que anirà directament a amortitzar altres crèdits bancaris.

L'oposició en bloc demana no convalidar les proves físiques els aspirants a Policia Local que les van superar l'any passat
L’oposició en bloc demana no convalidar les proves físiques els aspirants a Policia Local que les van superar l’any passat

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/23/la-oposicion-en-bloque-pide-no-convalidar-las-pruebas-fisicas-a-los-aspirantes-a-policia-local-que-las-superaron-el-ano-pasado/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *