Menys policies locals i més grans, però amb més serveis a l’esquena

La plantilla de la Policia Local de Benidorm té cada vegada menys efectius i més grans. Perquè per les retallades pressupostàries i per l’austeritat imposada pel Govern Central en els últims anys no s’han reposat les vacants que anaven apareixent arran de les jubilacions d’agents. En aquest temps algunes places s’han cobert amb interins i l’estiu passat -i previsiblement també aquest- es va contractar de forma temporal a 10 agents per reforçar la vigilància a les platges. Però el cert és que l’última fornada d’agents amb plaça en propietat data de 2007.

Tot això ha provocat que la plantilla de la Policia Local de Benidorm progressivament hagi anat envellint. Així ho evidencia la Memòria Anual del cos, que s’ha presentat aquest dimarts i en què apareix una relació numèrica dels agents de la Policia Local i els seus edats.

Encara que segons aquestes dades la plantilla està conformada per 221 efectius, l’Intendent Principal, Juan Fuertes, ha assegurat que són 245 entre intendents, inspectors, oficials i agents. Entre els primers, els que ocupen l’escala superior, la mitjana d’edat se situa en 54 anys; un any més que la dels inspectors. La dels oficials supera els 49 anys de mitjana i la dels agents està ja per sobre dels 45.

Fuertes ha reconegut que hi ha un “dèficit” de personal a la plantilla perquè “estem perdent efectius de manera continuada” per les jubilacions. De fet, la Policia Local de Benidorm ha arribat a tenir 270 efectius en els seus millors temps. I a llarg termini aquesta és la xifra a la qual es vol tornar, tot i que l’Ajuntament no podrà contractar a més de 10 agents de cop. Bàsicament per les limitacions que en els últims anys ha marcat el Govern central.

Tant Forts com el regidor de Seguretat Ciutadana, José Marcet, han coincidit en assenyalar que la convocatòria de noves places en propietat de Policia Local “és vital per a la seguretat de la ciutat”, que no pot ajornar més enllà de 2016 i que l’any pròxim hi haurà sí o sí que oferir deu. I és que com ja va avançar la responsable d’Hisenda, Natalia Guijarro, els comptes municipals no donen per això el 2015.

Això sí, encara hi ha menys agents que fa anys, les xifres d’intervencions no paren de créixer i la seguretat no s’ha vist compromesa. “Estem suplint el dèficit de personal amb treball”, ha explicat Fuertes després d’assenyalar que el 2014 es van fer 1.500 serveis més que l’any anterior. Cosa a la qual també ha contribuït el que s’hagi “aconseguit rebaixar l’absentisme laboral”. De fet, l’any passat es van comptabilitzar “2.400 dies de baixa, 1.700 menys que el 2013”.

Segons les dades de la Memòria Anual, tot i la desaparició del Grup d’Inspecció d’Establiments (GIE) no s’ha abaixat la guàrdia i aquest tipus d’inspeccions van créixer un 30% el 2014 fins arribar a les 943 intervencions. Pel que fa al control del soroll en locals d’oci, durant l’any es van fer 513 actuacions, 241 controls de limitador i es van imposar 24 denúncies per manipular aquests aparells.

També van augmentar un 10% les diligències practicades i hi va haver una pujada “molt important” de les denúncies per venda no sedentària: de 1.026 a 2013-2875 l’any passat. A més, es van interposar 1.688 per captació de clients tant per a viatges com per a activitat sexual i 707 per triler. Finalment, els serveis d’ajuda, mediació i auxili van passar de 3.011 a 2013-3155 a 2014.

Menys policies locals i més grans, però amb més serveis a l'esquena
Menys policies locals i més grans, però amb més serveis a l’esquena

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/18/menos-policias-locales-y-mas-mayores-pero-con-mas-servicios-a-sus-espaldas/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *