Mor el sociòleg José Miguel Iribas

El sociòleg José Miguel Iribas Sánchez va morir ahir a València als 65 anys d’edat després d’una llarga malaltia. Iribas, nascut a Bergara (Guipúscoa) el 1950, va ser durant set anys cap d’Estudis de l’Ajuntament de Benidorm, des 1987 a 1991.

Des d’aquest departament va estudiar el model urbanístic de la capital turística després de treballar mà a mà amb el seu homòleg Mario Gaviria en l’elaboració del macroestudi ‘Benidorm, ciutat nova’ (1977). Fa només un any visitava la ciutat per oferir una conferència en les jornades sobre ‘El turisme: un motor en contínua evolució’ organitzada per sis de les organitzacions empresarials més potents de la Comunitat.

L’expert ha estat durant dècades vinculat al desenvolupament urbanístic de la Comunitat Valenciana on ha realitzat estudis i ha col·laborat en la realització de més de 50 plans d’ordenació urbana de municipis turístics com a integrant de l’equip guanyador de la Beca March sobre urbanisme i arquitectura per 1972 -1973.

A més ha col·laborat en els plans especials dels Ports d’Alacant, Màlaga i Torrevella. Ha participat en la redacció de les directrius d’ordenació de Balears, Astúries, Communitat Valenciana, Extremadura, Cantàbria, Galícia i Lanzarote i de diversos Plans Territorials Parcials al País Basc ia la Comunitat Valenciana. Va ser responsable del Pla d’Espais Turístics de la Comunitat Valenciana i coautor del Llibre Blanc del Litoral d’aquesta regió.

Ha format part del Consell de Medi Ambient de la Comunitat Valenciana des de 1999 i des de 2004 del Consell d’Urbanisme, com a representant de la Comissió d’Experts. Entre les seves obres destaquen Benidorm, ciutat nova. Editorial Nacional (1977), Costa Ibèrica o L’efecte Albacete.

El sociòleg José Miguel Iribas Sánchez va morir ahir a València als 65 anys d'edat després d'una llarga malaltia. Iribas, nascut a Bergara (Guipúscoa) el 1950, va ser durant set anys cap d'Estudis de l'Ajuntament de Benidorm, des 1987 a 1991. Des d'aquest departament va estudiar el model urbanístic de la capital turística després de treballar mà a mà amb el seu homòleg Mario Gaviria en l'elaboració del macroestudi 'Benidorm, ciutat nova' (1977). Fa només un any visitava la ciutat per oferir una conferència en les jornades sobre 'El turisme: un motor en contínua evolució' organitzada per sis de les organitzacions empresarials més potents de la Comunitat. L'expert ha estat durant dècades vinculat al desenvolupament urbanístic de la Comunitat Valenciana on ha realitzat estudis i ha col·laborat en la realització de més de 50 plans d'ordenació urbana de municipis turístics com a integrant de l'equip guanyador de la Beca March sobre urbanisme i arquitectura per 1972 -1973. A més ha col·laborat en els plans especials dels Ports d'Alacant, Màlaga i Torrevella. Ha participat en la redacció de les directrius d'ordenació de Balears, Astúries, Communitat Valenciana, Extremadura, Cantàbria, Galícia i Lanzarote i de diversos Plans Territorials Parcials al País Basc ia la Comunitat Valenciana. Va ser responsable del Pla d'Espais Turístics de la Comunitat Valenciana i coautor del Llibre Blanc del Litoral d'aquesta regió. Ha format part del Consell de Medi Ambient de la Comunitat Valenciana des de 1999 i des de 2004 del Consell d'Urbanisme, com a representant de la Comissió d'Experts. Entre les seves obres destaquen Benidorm, ciutat nova. Editorial Nacional (1977), Costa Ibèrica o L'efecte Albacete.

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/04/20/avance-fallece-el-sociologo-jose-miguel-iribas/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *