Mor un dofí després enganxar-se en un palangre a l’illa de Benidorm

Una hora i mitja. Aquest el temps que els veterinaris de l’Àrea de Recuperació de l’Oceanogràfic de València i de Mundomar han estat intentant salvar un dofí comú que ha aparegut aquest diumenge enganxat a un palangre -probablement il·legal- a l’illa de Benidorm. No obstant això, el mal estat en què es trobava l’animal, una femella adulta, ha fet impossible salvar i ha mort en aigües del port passades les 15.00 hores.

Unes cinc hores abans, una família que estava passant el matí del diumenge a la seva barca al costat de la illa ha vist al dofí. Ràpidament han alertat un grup de bussejadors del club Gised d’Alacant que es trobava a la zona, que en arribar fins al cetaci han comprovat que l’animal estava enganxat a un palangre, un aparell de pesca. Després tallar el fil i alliberar, el dofí no ha trencat a nedar de manera que, després de donar el corresponent albiro, els bussejadors han optat per traslladar l’animal en una zòdiac fins al port.

Ja en el port, i davant l’atenta mirada de desenes de curiosos, veterinaris de Mundomar li han subministrat les primeres atencions i li han injectat analgèsics a l’espera del personal de l’Oceanogràfic, que és qui ha de fer-se càrrec de l’animal segons el protocol. En aquells dies, els seus constants vitals estaven estables però elevades i presentava úlceres a la boca, el que fa pensar que l’animal tingués alguna patologia anterior.

En arribar, els veterinaris de l’Oceanogràfic han intentat estabilitzar-lo, li han subministrat aigua amb sèrum i medicaments, curat algunes ferides, intentat treure l’ham i aplicat un degoteig. No obstant això hora i mitja després el seu estat ha empitjorat i el dofí ha començat a convulsionar. Davant la seva “patiment” i les nul·les possibilitats de curació dels veterinaris han optat per eutanasiarle. Ara caldrà practicar-li una necròpsia al cadàver.

Un dels veterinaris de l’Oceanogràfic, José Luis Crespo, ha explicat els dofins comuns i els mulars solen estar en aigües profundes, de manera que quan s’acosten cap a la costa sol ser perquè estan malalts. D’aquí que “la majoria de les vegades el desenllaç sigui la mort”. De fet, “el percentatge de recuperació de cetacis a nivell mundial és de l’1%”, enfront del de les tortugues que se situa al voltant del 90%.

Tant Crespo com el veterinari de Mundomar, Carlos Barros, han coincidit que “no és normal que els dofins agafin menjar d’un palangre” tret que es trobin molt febles, el que confirmaria que l’animal ja estava malalt abans de enganxar-se en l’aparell.

Mor un dofí després enganxar-se en un palangre a l'illa de Benidorm
Mor un dofí després enganxar-se en un palangre a l’illa de Benidorm

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/01/fallece-un-delfin-tras-engancharse-en-un-palangre-en-la-isla-de-benidorm/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *