Navarro comença la precampanya defensant que la seva imputació és compatible amb la seva candidatura

El PSPV de Benidorm ja ha iniciat la seva precampanya electoral. I ho ha fet al carrer i amb el seu candidat, l’alcalde Agustín Navarro, com a protagonista. El format escollit pels socialistes ha estat el del “trobada ciutadana”, un cara a cara amb els veïns amb tints assemblearis en què defensar la seva gestió i sotmetre a les preguntes del carrer.

I en aquest cara a cara ha sortit a la llum la seva imputació per presumptes contractacions massives. Preguntat per un veí, Navarro ha defensat que aquesta situació processal “és absolutament compatible” amb la seva candidatura, perquè la seva imputació és “per temes administratius, no per corrupció”. L’alcalde ha volgut traçar una diferència entre el seu cas i els que diàriament copen els mitjans de comunicació i ha assegurat que si estigués imputat per corrupció “no hauria tingut la indecència de ser candidat, ni el meu partit m’ho hagués permès”.

Navarro ha afirmat que el seu “honradesa” està “demostrada”, perquè en dues ocasions ha estat investigat per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF), que ha pogut constatar que “estic més net que una patena”. Tot seguit, ha apuntat que “és possible que hi hagi ficat la pota moltes vegades, però la mà mai” i ha afegit que “a Espanya hi ha més de 500 alcaldes i 3.000 regidors imputats per temes administratius”. “Als que cal tancar és als polítics xoriços que han ficat la mà i que estan imputats per corrupció”, ha conclòs.

En el seu debut preelectoral, l’alcalde ha volgut jugar Encasa. I per això ha triat el seu barri natal: El Camp. En plena Plaça d’Espanya i davant de més de mig centenar de persones, entre veïns, militants i alguns regidors, Navarro ha fet un repàs a la seva acció de govern i ha anunciat que les de maig seran les seves últimes eleccions com a candidat. Una cosa que ja va dir el 2007, segons li ha recordat un ciutadà.

L’alcalde ha argumentat que la moció de censura de 2009 li va fer canviar el pas, perquè l’escenari havia variat. En qualsevol cas, ha afirmat que “vuit anys” com a alcalde “són més que suficients” i ha afegit que si al maig torna a tenir “la confiança dels ciutadans” serà la seva última legislatura com a primer edil perquè “crec en la regeneració democràtica i en no perpetuar “.

Si revalida el càrrec, Navarro espera fer-ho amb “la majoria suficient” que li permeti no haver de pactar amb ningú per “poder desenvolupar” les polítiques del PSPV. Ara bé, si cal tornar a estendre aliances no li importaria repetir amb els liberals de Gema Amor, ja que la seva valoració del pacte és “bona”. Primer, i com s’ha encarregat de repetir una i altra vegada en els últims mesos, perquè aquesta unió ha donat “estabilitat” a la ciutat. I segon, perquè en aquest bipartit el PSPV es va procurar les regidories que més casen amb la ideologia socialista: Educació, Sanitat, Benestar Social o Cultura.

En cas de repetir, l’alcalde ja ha avançat que seguirà fent gala del seu sobrenom de ‘Sissí’, el que molts li han col·locat al carrer per la seva tendència a comprometre a estudiar i atendre totes les propostes que li plantegen veïns i empresaris. “Vaig a ser ‘Sissí’ fins que em mori, perquè la meva voluntat política és la d’ajudar. Quan dono un “sí” és sincer, no és un “sí” per enganyar, però de vegades les coses es poden torçar i no arribar “, ha rematat.

Durant la trobada, Navarro ha asseverat que s’equivoquen els que li col·loquen l’etiqueta de “casta”, aquesta de la qual tant es parla des que Podem irrompés en el panorama polític nacional. Així, l’alcalde s’ha retrotret als seus orígens, ha incidit que el seu pare “escombrava el parc d’Elx amb boina i mocador” i ha subratllat que “ningú m’ha regalat res”.

Navarro comença la precampanya defensant que la seva imputació és compatible amb la seva candidatura
Navarro comença la precampanya defensant que la seva imputació és compatible amb la seva candidatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *