Neix una nova associació LGTB que vol donar “visibilitat” al col·lectiu “tot l’any”

Es van conèixer a través de la política. D’ideologies i partits diferents però idèntica condició sexual, l’exregidor popular Lorenzo Medina, el portaveu de Compromís Josep Bigorra i el candidat liberal Jaume Ripoll són tres dels fundadors de Àbac, una nova associació LGTB que s’ha presentat aquest divendres, tot just dos dies abans que se celebri el Dia Internacional de l’Orgull, i que es declara “apolítica”.

Segons han explicat, Àbac vol donar a conèixer la cultura LGTB al llarg de tot l’any; fer campanyes en centres educatius per fomentar la igualtat, seguint el model del que ja es fa a Extremadura; potenciar el turisme gai nacional; prestar ajuda psicològica a joves i majors per naturalitzar l’homosexualitat, la transsexualitat o la bisexualitat; desenvolupar plans de prevenció contra l’homofòbia; i lluitar per la visibilitat de l’homosexualitat femenina.

I més enllà de les fronteres de Benidorm i en col·laboració d’altres associacions del panorama nacional, des de Àbac volen també forçar un canvi legislatiu que reconegui i permeti la gestació subrogada, -els, al seu parer, mal anomenats ‘ventres de alquiler’-.

Tant Medina com Bigorra, que formen part d’una directiva de 10 membres -entre ells dos dones-, han coincidit que “no hi ha cap problema” amb que hi hagi ja amb anterioritat altres associacions LGTB a la ciutat, perquè el que volen és ” sumar “, fins i tot” a gent que no és pròpia del col·lectiu “.

Bigorra ha remarcat que des Àbac es vol “fugir” que la visibilitat LGTB es limiti “únicament a una setmana a l’any” i per això pretenen plantejar accions durant tot l’any.

Sobre potenciar el turisme ‘gay friendly’, Medina ha apostat per mantenir una reunió amb la Fundació Turisme Benidorm i “redactar una carta de serveis” per als turistes LGTB. A més, ha d’entaular contacte amb els bars i hotels de la ciutat adscrits a aquest moviment per crear un logotip que identifiqui els establiments que aposten pel turisme gai.

nueva-asociación-LGTB

Els Ajuntaments de Benidorm i Altea despleguen la bandera arc de Sant Martí

De nou aquest any, i ja en van uns quants, Benidorm ha desplegat la bandera arc de Sant Martí al balcó de l’ajuntament, per sumar-se així a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull, que se celebra el diumenge i amb el qual es recorda els disturbis de 1969 a Stonewall, Nova York, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

bandera-gay-benidorm-1600x1200

L’alcalde de la ciutat, Toni Pérez; la regidora d’Igualtat, Ángela Llorca; la presidenta de l’Associació LGTB de Benidorm i Marina Baixa, Chelo Oliva; i membres d’aquesta associació i de la recentment creada Àbac han participat l’acte de desplegament de la bandera. Un acte amb el qual, segons l’alcalde, “es dóna una visibilitat simbòlica al col·lectiu LGTB”, a què ha assegurat que l’Ajuntament “seguirà donant suport a través dels seus diferents associacions”.

A aquest gest simbòlic se suma per primera vegada Altea, on l’alcalde, Jaume Llinares; l’edil d’Igualtat, Verónica López; i la resta de membres del govern han desplegat també la bandera arc de Sant Martí. López ha assenyalat que es tracta d’un gest “per la tolerància i la igualtat de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals”. Ha afegit, a més, que “la igualtat també s’ha de practicar i donar suport de manera ferma des de les administracions”, amb independència “del sexe, de l’orientació i de la identitat sexual de cada persona”.

Bandera-gay-altea-1600x1200

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/26/nace-una-nueva-asociacion-lgtb-que-quiere-dar-visibilidad-al-colectivo-todo-el-ano/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *