ParkControl tracta sense èxit de paralitzar als jutjats la resolució del contracte de la zona blava

L’empresa que encara gestiona la zona blava i la grua a Benidorm, ParkControl 2000, ha acudit als tribunals perquè s’anul·li la resolució del contracte aprovada per l’Ajuntament el passat juny i seguir com concessionària fins 2017. Una cosa que ja va fer amb la resolució del contracte de 2010.

I encara que el jutge encara no ha entrat a valorar si aquesta rescissió és correcta o no, ParkControl 2000 s’ha topat amb un primer escull. L’empresa va sol·licitar al jutjat una mesura cautelar per deixar en suspens la resolució del contracte fins que hagués sentència. El 2010 va aconseguir que els tribunals accedissin a la seva petició. Però aquesta vegada no ha estat així.

Així es reflecteix en un acte de Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 d’Alacant del 19 de gener que rebutja suspendre la resolució del contracte, entre altres coses perquè l’empresa pràcticament no ha fet referència “a cap element que justifiqui la petició”. És a dir, que no ha argumentat per què el més convenient és deixar aquesta decisió en standby.

Segons el jutge, “aquesta nul·la argumentació” per part de ParkControl “n’hi hauria prou per si sola per a denegar la mesura cautelar sol·licitada”. Però a això s’hi suma el que la jurisprudència és molt clara quan la resolució d’un contracte es produeix “per incompliment del contractista”, cosa que l’Ajuntament es va afanyar a defensar davant el jutge.

I aquest li ha donat la raó a l’Ajuntament, en considerar que suspendre cautelarment la rescissió suposaria “una pertorbació greu dels interessos generals” i també que si en un futur s’ha d’anul·lar la resolució del contracte sempre es podrà compensar econòmicament ParkControl.

Aquest acte arriba dies després que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) hagi paralitzat temporalment el concurs convocat per l’Ajuntament per buscar nova empresa per a la zona blava i la grua, després dels recursos presentats per dos grans mercantils del sector. Uns recursos que ara el TACRC ha d’analitzar per veure si tenen base i determinar si cal anul·lar el nou concurs com va passar amb l’anterior o si pot seguir endavant.

ParkControl tracta sense èxit de paralitzar als jutjats la resolució del contracte de la zona blava
ParkControl tracta sense èxit de paralitzar als jutjats la resolució del contracte de la zona blava

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *