Postres per conèixer la cultura de tots

Blat, oli, dàtils, mel i sucre. Són els ingredients del Makrout, un dolç típic d’Algèria, com també ho són el Griwech, el Bniwen o les Flors amb mel. Aquests quatre dolços, la majoria de difícil pronunciació però tots d’aspecte deliciós, són alguns dels molts que van poder degustar fa uns dies al col·legi públic Gabriel Miró de Benidorm, que per tercer any consecutiu ha donat la benvinguda al Nadal amb l’activitat postres del Món.

Una activitat que va molt més enllà del culinari i que busca jugar amb la multiculturalitat que existeix a les seves aules, en què conviuen alumnes d’una trentena de nacionalitats i de quatre continents. L’objectiu és que tots els petits descobreixin la cultura, tradicions i una mica de la gastronomia dels seus companys de pupitre i també que els pares i mares s’involucrin a l’hora de donar a conèixer els seus països d’origen. Que no són pocs.

Tots aquests països van quedar representats no només en les taules de postres que es van distribuir pel pati, sinó també en els mapes d’Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina que els alumnes, amb ajuda dels seus professors, van dibuixar per a l’ocasió. En cada un d’aquests mapes es van pintar de diferents colors les nacions dels petits alumnes del Gabriel Miró: Espanya, el Marroc, Algèria, Ucraïna, Polònia, Síria, Rússia, Xina, Equador, Índia, Colòmbia, Cuba … i així fins a 30.

I de cadascun d’aquests països havia dolços. Des del Torrat de panela d’Equador, als Calçons rotosde Xile, passant pel Jablecznik de Polònia i lasCremihas de llet amb coco cubanes. De totes elles van donar bon compte alumnes, professors i pares i mares, que cada any “s’impliquen més” fent d’aquesta activitat “tot un èxit”, segons ha destacat la directora de l’Gabriel Miró, Cecilia Andreu.

De fet, per segon any consecutiu aquesta activitat es va desenvolupar al pati del col·legi, que gairebé es va quedar petit per la important afluència de pares i mares, alguns dels quals van optar per acudir a ‘Postres del Món’ abillats “amb els vestits típics “dels seus països.

Postres per conèixer la cultura de tots
Postres per conèixer la cultura de tots

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *