Primera ruta Jacobea L’Alfàs – Benidorm – Finestrat, el 25 d’octubre

La primera Expedició Jacobea l’Alfàs del Pi Benidorm-Finestrat ja té data de sortida: el 25 d’octubre. Aquesta ruta, organitzada per l’Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume partirà a les 8.00 hores des de la Plaça Major per recórrer 22 quilòmetres fins Finestrat.

La iniciativa parteix de José Ángel García González i està recolzada per l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi. Els 22 quilòmetres de camí han estat senyalitzats degudament amb l’emblemàtic pi. La travessa consta de dos trams: el primer parteix des de la Plaça Major i arriba fins a Benidorm a l’alçada de l’Església de Sant Jaume. La segona part del recorregut continua camí i acaba a la Cala de Finestrat.

L’impulsor d’aquesta primera ruta Jacobea de la Marina Baixa ha explicat que la ruta és bastant senzilla i més “si hi ha l’opció de fer només la meitat”. Les dues alternatives de recorregut possibiliten que es faci depenent de l’estat físic i, per tant, resistència dels caminants. La primera part afecta el centre de la població, per endinsar a l’altura de l’Albir per senders enmig del camp entre horts, aconseguir la vora de la platja i endinsar pel parc Serra Gelada, per finalment recalar a Finestrat.

La intenció és compartir amb el major nombre de persones una experiència que José Ángel García coneix molt bé, ja que ha fet el camí per 14 vies diferents i ha volgut en la seva quinzena aventura embarcar a caminants experimentats al costat dels qui encara no s’han animat des d’un dels punts del recorregut menys conegut: l’Alfàs del Pi.

L’Ajuntament de l’Alfàs apadrina la iniciativa des dels seus regidories de Serveis Tècnics, Cultura i Turisme. L’alcalde, Vicente Arques, considera la proposta d’interès general, a més el fet de començar la travessa a la Plaça Major, mostrant la nova via de la Ruta del Sud-est d’Alacant, amb l’emblemàtic pi com a testimoni, és “sens dubte un al · licient més “.

Aquesta ruta és “d’una bellesa extraordinària” i transcorre per la Marina Baixa, un tram de recorregut pràcticament desconegut, que molt pocs saben fins i tot de la seva existència, van indicar els regidors, Juan Carlos Casiano i Rocío Guijarro.

Primera ruta Jacobea L'Alfàs - Benidorm - Finestrat, el 25 d'octubre
Primera ruta Jacobea L’Alfàs – Benidorm – Finestrat, el 25 d’octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *