Projecte pioner a Benidorm contra l’abús sexual infantil

El programa és únic a la Comunitat Valenciana i es desenvolupa en 14 col·legis

La guia, en forma de conte, està dirigida a pares i mestres de nens d’entre 4 i 7 anys.

Benidorm desenvolupa en catorze col·legis un projecte del Consell d’Europa, pioner a la Comunitat Valenciana, que té com a finalitat la prevenció de l’abús sexual infantil i que va dirigit a nens d’entre 4 i 7 anys. Segons el Consell d’Europa, l’abús sexual infantil és una realitat més freqüent del que es pensa. «Es calcula que un de cada cinc nens a Europa és víctima, d’alguna manera, de violència sexual», va informar l’impulsor del programa en aquest municipi, Justo López.

El programa, dirigit també a educadors, mestres i pares, consisteix en una guia, escrita en forma de conte, que, sota el títol de «La regla de Kiko», ensenya als nens «a protegir d’aquest tipus d’abusos», detallar López.

«La regla de Kiko» mostra conceptes com que «el cos és del nen, marca les bones i males formes de tocar, defineix els secrets bons i dolents o que la prevenció i la protecció són responsabilitat de l’adult». D’aquesta manera expliquen als nens «on no poden tractar de tocar-los altres persones, com reaccionar ia qui demanar ajuda».

També s’incideix en el fet que, «entre el 70 i 80% dels casos, la víctima coneix a l’autor, que sol ser un adult».

L’objectiu del projecte és «sensibilitzar davant els casos de maltractament i abusos, prevenir» i dotar els menors d’eines per «eliminar la por i la situació d’indefensió en què es puguin veure embolicats», va especificar López. La iniciativa, segons va concretar, arribarà a uns 2.500 nens a Benidorm abans de finalitzar el proper mes de febrer.

La metodologia consisteix, a més, en una xerrada inicial al centre escolar a pares i professors per anticipar els continguts. Després, en cada col·legi s’imparteixen cinc sessions per classe «en què, a través del joc, se’ls fa arribar als menors el missatge per reconèixer i protegir-se dels maltractaments i abusos».

El programa es va iniciar al setembre passat i acabarà al febrer després de la seva implantació en tots els centres de Primària de la ciutat de Benidorm.

proyecto-pionero

Fuente: http://www.diarioinformacion.com/benidorm/2016/01/25/proyecto-pionero-benidorm-abuso-sexual/1719983.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *