PSOE i Compromís denuncien que la deslleialtat del PP amb el Consell pot posar en perill els 12 milions d’inversió per al Centre Cultural

El portaveu del grup municipal socialista, Rubén Martínez, i el portaveu del grup municipal Compromís-Los Verdes, Josep Bigorra, han comparegut en roda de premsa per denunciar que la deslleialtat institucional que està tenint l’equip de Govern del PP amb el Consell en posar en dubte l’esborrany del nou conveni sobre el Centre Cultural pot posar en perill els 12 milions d’euros d’inversió per aquesta infraestructura.

I és que, fa més d’un mes la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), empresa pública dependent del Consell, va remetre a l’Ajuntament un escrit de novació per actualitzar el conveni signat el 2006 per l’ex conseller Gerardo Camps i Manuel Pérez Fenoll. Un nou conveni que necessita la rúbrica del govern local del PP perquè les obres s’inicien, i del que ara estan posant nombroses pegues de forma unilateral i sense comptar amb l’oposició, tal com ha apuntat el portaveu socialista, Rubén Martínez.

Igualment, el dirigent socialista ha assenyalat que aquest nou conveni és “bo” per a la ciutat i compta amb totes les garantáis en haver estat informat per l’advocacia del Consell, “no com l’anterior que era il·legal”.

“El 2006 mantenien el sòl on hi ha el Centre Cultural com bé de domini públic, quan haurien d’haver-ho classificat com a bé patrimonial. Un error com una casa que ens podria haver costat milions euros, i una mostra més de la nefasta política urbanística del PP “, ha indicat Martínez.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís Els Verds, Josep Bigorra, ha criticat que el govern local no haja proporcionat l’esborrany del conveni actual al grup municipal, malgrat que va ser requerit per escrit a principis de desembre, mentre que ha filtrat el seu contingut a la premsa. “El PP dóna a entendre que és roí per a la ciutat que la Generalitat, amb l’Ajuntament, dote de continguts culturals al Centre cultural, sempre sol·licitant permís prèviament. Però el que no diu és que el conveni de 2006, el seu conveni, cedia l’ús del Centre Cultural a una entitat privada durant un mínim de quinze anys. Potser el que realment molesta és que no es pretenga deixar en mans privades la seva explotació “.

A més, Bigorra ha recordat que la Generalitat “està resolent els disbarats que el PP va deixar en la seua etapa de govern”, com la realització del Parc de Foietes, la finalització de l’IES Pere Maria o la construcció del Centre Cultural. Irònicament ha assenyalat que “pot ser que el que faça mal al PP és que PSOE i Compromís estiguen solucionant per a Benidorm problemes que vénen de lluny”.

La proposta de conveni del Centre Cultural formulada al novembre a l’Ajuntament per la SPTCV preveu la realització d’una sala menor de 546 butaques, un conservatori de dansa i música, una cafeteria, la realització de zones comunes i accessos a aquestes sales, les façanes de l’edifici i la coberta del mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *