Què passa amb el Parc de Foietes?

El govern local de Benidorm ha denunciat públicament, i amb raó, el que sembla una nova paralització del projecte del Parc de Foietes, un dels tres que l’equip del llavors alcalde, Manuel Pérez Fenoll, va incloure el 2009 dins dels 14 milions de euros que la ciutat havia de rebre del Pla Confiança impulsat per Francisco Camps. El projecte, licitat com Adequació i recuperació mediambiental de l’entorn del barranc de Foietes de Benidorm està certament frenat des que el 22 de novembre s’obrissin les pliques per conèixer les ofertes de les empreses que es van presentar al concurs, un total de 22, entre elles les més importants d’Espanya.

Però dos mesos i mig després, res se sap. I això només pot obeir a dues raons: l’asfixiant falta de liquiditat del Consell o el premeditat ajornament de l’adjudicació definitiva perquè les obres comencin el més a prop possible de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. I qualsevol de les dues alternatives és pitjor que l’altra.

La data límit per presentar les ofertes a la baixa sobre un preu de sortida fixat en 6.849.872,08 euros més l’IVA corresponent, és a dir, 8.288.345,22 euros, va concloure el passat 21 d’octubre. Només un mes després ja es coneixia que l’oferta de major puntuació era la de la UTE formada per Dragados, SA. i CHM, SA., que va obtenir 89,29 punts, si bé la seva oferta econòmica és un 25,41% (6.182.276,70 euros) inferior al pressupost de licitació, el que es considera baixa temerària, fixada en el 24, 06%.

Les coses segueixen parades en aquest punt, el que ha donat peu el regidor de Presidència, Conrado Hernández, a denunciar el que considera “una nova paralització del projecte” que uniria la zona urbana amb l’esportiva i la sanitària de Foietes. Hernández ha recordat que “estem davant la segona paralització d’unes obres que anaven a pagar-se amb els fons que li tocaven a Benidorm del Pla Confiança de la Generalitat. El projecte es va aprovar el 2009, i és inconcebible que per culpa de la ineficàcia del PP, sis anys després estiguem igual que estàvem llavors, amb una zona més degradada i amb uns veïns que no mereixen aquest tracte “.

En principi, el termini d’execució és de 12 mesos i el projecte contempla el desenvolupament de 70.000 metres quadrats de zones verdes, així com la creació de 900 places d’aparcament. Però unes obres que podrien haver estat finalitzades aquest 2015 s’aniran com a poc fins a 2016, en el suposat cas que finalment s’adjudiqui definitivament el concurs i es signi el contracte per a la seva realització.

Què passa amb el Parc de Foietes?
Què passa amb el Parc de Foietes?

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/09/que-pasa-con-el-parque-de-foietes/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *