Què va ser del projecte de la escola infantil de Foietes?

Al maig de 2011, pocs dies abans de les eleccions municipals, el socialista Conrado Hernández anunciava la construcció d’una escola infantil al barri de Foietes-Colònia Madrid. El projecte va estar exposat a l’Ajuntament, tant les maquetes com els plànols, d’una futura llar d’infants amb 2.200 metres quadrats. Més de tres anys després, i amb altres eleccions a la volta de la cantonada, el regidor no adscrit, Joan Àngel Ferrer, ha tornat a recuperar el tema oblidat en un calaix.

El regidor Ferrer, qui en aquell moment era company d’Hernández en la mateixa llista electoral del PSOE, ha afirmat aquest dilluns que tant l’alcalde Agustín Navarro com la liberal Gema Amor s’han oblidat de l’Escola Infantil de Foietes. La veritat és que aquesta promesa de fa anys ja va generar una despesa a l’Ajuntament a “fotos i maquetes”, concretament 10.620 euros pel projecte que es van pagar al mateix enginyer que va redactar el del Parc de Foietes, inclòs en el Pla Confiança que actualment es troba en licitació per la Generalitat Valenciana.

Ferrer ha indicat aquest dilluns que aquests diners ja gastat “no s’ha de malgastar” i ha exigit saber on és. L’obra, valorada en 1.980.000 euros, preveia la construcció d’onze aules, dues aules polivalents, una aula de psicomotricitat, un menjador, una sala de visites i un quart de carrets. Tot això en una superfície de 2.200 metres quadrats.

En el moment és que es va presentar la maqueta, segons l’edil no adscrit, el PP declarava que la iniciativa del parc era del seu govern i que estava pactada amb els veïns i fins i tot la pròpia Amor, llavors a l’oposició, recolzava el juliol de 2011 la necessitat i urgència de comptar amb aquesta escola infantil. Però, segons Ferrer, més de tres anys després en aquest projecte en licitació “no es troba inclosa cap escola infantil”.

El barri de Foietes-Colònia Madrid no compta actualment amb una dotació semblant ja que les tres escoles bressol municipals es troben La Cala i la zona dels Tolls. “Els veïns de Foietes necessiten que d’una vegada se’ls construeixi el parc, els jardins, els aparcaments i també l’escola infantil. I, sobretot, que no se’ls enganyi amb falses promeses “. Ferrer va afegir que el Govern local podria haver inclòs aquesta obra en la llista de projectes que s’han enviat a la Unió Europea dins dels fons Ecofin.

Amb tot, el regidor no adscrit va demanar al Govern local que realitzi “les gestions més adequades per construir aquesta escola infantil. S’ha de comptar amb la participació de la Generalitat i s’han de pressupostar les partides necessàries per a l’any 2015 perquè sigui una realitat “.

L’actual regidor d’Educació, Rubén Martínez, va ser qui va respondre a les sol·licituds de Ferrer indicant que “estarem encantats que la Generalitat construeixi aquesta Escola Infantil Municipal” ja que, segons el regidor, estava ja prevista en el projecte del parc de Foietes. Així ha apuntat que és el Consell qui té les competències en Educació i podria dur-la a terme tot i que és cert que les llars d’infants no entren dins de les infraestructures educatives que té a la mà el govern autonòmic, sinó que van a càrrec dels ajuntaments.

I mentre uns i altres es posen d’acord sobre qui ha de construir la llar d’infants o si es pot dur a terme, l’Ajuntament de Benidorm ha assumit amb fons propis la retallada de la subvenció que la Generalitat destina a les famílies els fills estan matriculats en les escoles municipals infantils de la localitat.

Així ho ha anunciat Martínez aquest dilluns que ha explicat que, fins ara, les famílies del municipi, a través del bo infantil que concedia el Consell i l’ajuda complementària que ofereix l’Ajuntament, abonaven tan sols 56 euros al mes per nen. No obstant això, tal com apareix publicat en el BOP amb data 4 de novembre, per a aquest curs 2014/2015 la Conselleria d’Educació ha reduït respecte a l’any anterior el bo infantil destinat a nens de 0 anys a 6 euros mensuals per nen, és a dir, de 161 euros a 155.

El bo dirigit a nens d’1 any ha patit una rebaixa de 3 euros, de 97 euros les famílies han passat a percebre un ajut de 94 euros i els nens de 2 anys han de percebre 2 euros menys d’ajuda, de 64 a 62 euros. En termes absoluts el Consell ha reduït en 8.070 euros la subvenció, és a dir, l’ajuda ha minvat un 3,8%.

L’edil ha avançat que, “gràcies a que hem fet una bona gestió en la Regidoria d’Educació, de la mateixa manera que en altres departaments municipals, hem decidit compensar la reducció duta a terme per la Generalitat perquè les famílies de Benidorm continuen abonant només 56 euros mensuals per nen “.

Què va ser del projecte de la escola infantil de Foietes?
Què va ser del projecte de la escola infantil de Foietes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *