Regidors sense dedicació exclusiva cobren més de 3.000 euros nets al gener

El govern local de Benidorm ha decidit difondre les nòmines en net de tots els regidors de la Corporació, el que realment acaba amagant el cost salarial final per a l’Ajuntament dels regidors, ja que a les xifres publicades caldria sumar-li la retenció per l’Impost de la Renda de les Persones Físiques, que varia en funció de les circumstàncies personals de cada regidor i la seva pròpia decisió.

Així i tot, el més cridaner del quadre resum de les nòmines de gener és que hi ha tres regidors que s’embutxaquen més de 3.000 euros nets sense si més no tenir dedicació exclusiva per exercir el seu càrrec. És el cas de Vicente Juan Ivorra (CDL), José Vicente Marcet i Mª Ángeles Valdivieso, tots dos del PSPV. Ivorra va cobrar al gener 3.179,31 euros i els dos regidors socialistes 3.053,53, dels quals més de la Corporació i això que cap d’ells té dedicació absoluta a les seves àrees de govern.

I és que els regidors del govern que cobren només per assistència a plens, comissions i juntes de govern perceben més ingressos que els que estan donats d’alta a la Seguretat Social i tenen un sou fix, fins i tot els de l’oposició. Resulta curiós comprovar com el regidor no adscrit, Joan Àngel Ferrer, va cobrar al gener 2.178,59 euros nets enfront dels 2.026 que va percebre la regidora d’Hisenda, Natalia Guijarro. O com Lorenzo Medina i Mª Jesús Pinto, del PP, van ingressar 2.298,43 i 2.088,59, respectivament, bastant més que el portaveu del seu grup, Antonio Pérez, que va percebre 1.644,37. O veure com el regidor liberal d’Urbanisme ha cobrat 3.179,31 euros enfront dels 1.981,22 que va percebre el seu portaveu, Gema Amor.

Cal assenyalar, però, que les nòmines del mes de gener estan inflades per a tots els regidors que perceben els seus ingressos per assistència a òrgans col·legiats causa que se’ls ha inclòs al gener un torn de dues comissions i el ple ordinari de desembre de l’any passat, el que suposa una quantitat variable en funció de la pertinença a quines comissions dels regidors sense dedicació.

Tot això és producte del sistema de retribucions acordat en l’inici de la legislatura, on es va aprovar que l’assistència a cada ple i Junta de Govern Local, a la qual només van membres del govern un cop a la setmana, fossin retribuïdes amb 207 euros i l’assistència a les comissions amb 76,71 euros cadascuna. Es dóna la circumstància que se celebren quatre comissions cada dilluns, el que, en realitat, suposa que l’assistència a totes elles suposi 306,84 euros a la setmana. Aquest sistema de retribucions porta molt de temps vigent i està pensat per equiparar el sou dels regidors sense dedicació als que tenen l’exclusiva, que és el que succeeix en la pràctica.

L’edil Popular Lorenzo Medina ha assenyalat que “el govern segueix sense reflectir la retribució bruta dels membres de la Corporació o el certificat anual de retencions, tal com obliguen els acords plenaris adoptats per unanimitat fa anys” i l’única manera que hauria de saber el salari real de cada un dels regidors.

El cas de l’alcalde, Agustín Navarro, mereix un enfranquiment propi. Va percebre al gener 1.894,85 euros nets, però perquè està tornant els 41.290,62 euros que va cobrar de més després de l’aplicació de l’acord plenari que li va reduir el sou a la meitat. A través de descomptes en les nòmines ha ja fins al gener 15.873,83 euros i el seguiran descomptant fins al maig 1.000 més de cada nòmina. Al juny d’abonar 3.000 i encara li quedarà una aportació extra de 8.873,26 euros per liquidar el deute abans de concloure el període administratiu.

Regidors sense dedicació exclusiva cobren més de 3.000 euros nets al gener
Regidors sense dedicació exclusiva cobren més de 3.000 euros nets al gener

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/05/concejales-sin-dedicacion-exclusiva-cobran-mas-de-3-000-euros-limpios-en-enero/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *