Rentat de cara al passeig i la platja de Llevant

El Passeig de Llevant de Benidorm es va pensar en el seu moment en paral·lel a la Barcelona olímpica, de la vila i port, com del disseny de la façana marítima de Benidorm més concorreguda de la ciutat, es va encarregar l’arquitecte Oriol Bohigas, una de les senyes d’ identificació entre les dues intervencions són les lluminàries en gòndola de la platja. Així es va rellançar el que ara passa per ser una de les millors i més especials platges urbanes del món pel teixit urbà de gratacels que la jalonen. Però des d’aleshores, ja fa més de 20 anys, el seu manteniment ha estat deficient.

Així que l’anterior govern local va sol·licitar una subvenció a la Diputació d’Alacant per a una intervenció de millora i adequació amb un pressupost de 774.436,78 euros, que seran finançats al 50% per la institució provincial i l’Ajuntament. I les obres han començat aquest dimecres per aconseguir que estiguin finalitzades abans del 31 de desembre.

El projecte contempla la substitució de les 20 rampes d’accés a les platges i les passarel·les de fusta situades sobre la sorra, que finalment es conformaran amb una estructura d’alumini i formigó tecnològic de gran resistència amb un acabat que imita la fusta. Aquest mateix material s’utilitzarà per a les vores del passeig que recauen sobre la sorra. Aquest material se suposa que resistirà millor el sol, l’ús i el pas del temps que la fusta i, a més, no requereix manteniment.

Els treballs tindran una afecció mínima sobre l’ús de la platja, segons el consistori, ja que l’estructura de les rampes arribarà al passeig ia muntada per a la immediata col·locació.

Però a més de la renovació de les rampes i passarel·les, el projecte inclou la reparació i reemplaçament dels trams de paviment i calçada que estan deteriorats. A més, es reforçarà la il·luminació amb la reparació dels punts de llum situats arran de terra i la col·locació de 1.400 bombetes de llums led en les catenàries del passeig, i es renovaran les rampes que comuniquen els carrers perpendiculars al passeig.

Aquestes obres permetran que el passeig sigui 100% accessible per a les persones invidents. A més de la millora i adequació del Passeig de Llevant, el projecte contempla també realitzar un estudi geotècnic sobre l’estat de la Punta Canfali per poder planificar actuacions de futur.

Rentat de cara al passeig i la platja de Llevant
Rentat de cara al passeig i la platja de Llevant

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/09/16/lavado-de-cara-al-paseo-y-la-playa-de-lev

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *