Una sentència obliga a Benidorm a tornar les contribucions especials a 13 persones

El representant d’aquests veïns de la Subzona C diu que l’Ajuntament els haurà de pagar 566.340 euros

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) ha estimat el recurs presentat per tretze propietaris de la Subzona C, una zona residencial de Benidorm, contra les contribucions especials imposades en el seu dia per l’Ajuntament per a escometre obres d’urbanització a la zona.

Aquesta sentència revoca una anterior del jutjat del contenciós administratiu d’Alacant, que considerava que aquestes contribucions sí que estaven ajustades a dret.

D’aquesta manera, el pronunciament del tribunal obligarà l’ajuntament a retornar a aquests propietaris els diners que van haver de pagar per aquest concepte. El president de l’Associació de Veïns de Racó de l’Oix-Serra Gelada, Adolfo Valor, en representació d’aquest grup de denunciants, ha assegurat que la xifra que els ha de ara el consistori a aquest grup de persones ascendeix, en total, a 566.340 euros, «més els interessos legals des de les dates que es van fer els pagaments, alguns d’ells datats en 2002», va precisar.

Es dóna la circumstància que hi ha diverses sentències fermes anteriors que es van pronunciar en sentit contrari a aquesta davant les demandes plantejades per altres propietaris. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme, Lourdes Caselles, va mostrar la «sorpresa» del govern local «perquè totes les sentències fins a la data ens donaven la raó».

Caselles va voler aclarir que l’anul·lació de les contribucions especials «només afecta aquests tretze propietaris que han guanyat el judici» i no a la resta, més d’un centenar, les reivindicacions no van ser estimades pels tribunals. «El jutge va entendre llavors que malgrat l’anul·lació del programa urbanístic, els propietaris s’havien beneficiat d’unes obres d’urbanització i millora, pel que no procedia la devolució dels diners abonats», va precisar Caselles, a més d’avançar que els serveis jurídics han sol·licitat la nul·litat de la sentència.

No obstant això, el representant veïnal Adolfo Valor va voler insistir que la sentència és ferma i en què considera que la mateixa «podria ser extensible a la resta de propietaris», va dir.

Una sentència obliga a Benidorm a tornar les contribucions especials a 13 persones
Una sentència obliga a Benidorm a tornar les contribucions especials a 13 persones

 

Fuente: http://www.diarioinformacion.com/benidorm/2016/01/26/sentencia-obliga-benidorm-devolver-contribuciones/1720373.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *