Serra Gelada. Exclòs del pla d’ocupació forestal 2014 de la Generalitat.

El Parc Natural de la Serra Gelada és un dels més singulars de la Comunitat Valenciana en ser el primer parc marítim terrestre d’aquesta comunitat. La Serra Gelada constitueix un exemple singular en el context de les muntanyes litorals del sud de la Comunitat, formada per un impressionant relleu que s’alça abruptament sobre la planes de Benidorm, l’Alfàs del Pi i Altea, aconseguint una superfície total de més de 700 hectàrees, en el qual en el seu front litoral presenta penya-segats de més de 400 metres i alberga reductes de vegetació d’un valor excepcional.

Els municipis costaners de la Marina Baixa han quedat excluidos del Pla d’Ocupació Forestal 2014 de la Generalitat , no havent pogut optar a ajudes econòmiques autonòmiques per contractar aturats que desbrossin les masses forestals de cada municipi. Això ha provocat la protesta de diversos ajuntaments , entre ells el de Alfàs del Pi, que ha resolt poner en marxa el seu propi Pla local de prevenció contra incendis .

En aquest context, els populars de l’Alfàs han difós que la Generalitat gestiona un total de 241 hectàrees pertanyents al municipi d’Alfàs del Pi del parc natural de Serra Gelada, on s’han realitzat tasques de manteniment. Aquests treballs, que van començar el passat 1 de setembre, s’han centrat en l’eliminació de la vegetació baixa i arbustiva, eliminar els peus danyats, aclarir l’arbrat, o accelerar el procés d’assecat de la fusta verda, entre d’altres, per tal de prevenir incendis forestals en aquesta zona d’alt valor ecològic.

L’objectiu final, sempre segons el comunicat dels populars, és la protecció de les nostres masses forestals a través d’una xarxa d’àrees tallafocs correctament planificada i possiblement definitiva, en la qual pugui recolzar l’extinció de qualsevol incendi forestal, oferint seguretat a persones i béns, garantint sempre la protecció de zones de gran interès per la presència de tàxons a protegir, per a això en aquestes zones de major susceptibilitat es garanteix un desbrossament selectiu, la fauna i el paisatge.

Així doncs, la polèmica està servida, ja que les posicions polaritzades entre els municipis exclosos del Pla d’Ocupació Forestal i la Generalitat és evident.

Serra Gelada. Exclòs del pla d'ocupació forestal 2014 de la Generalitat.
Serra Gelada. Exclòs del pla d’ocupació forestal 2014 de la Generalitat.

Fuente: Benidorm Magazine

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *