Socialistes i liberals salven el pressupost però no les seves diferències, que van a més i fan perillar el pacte

La sort ja està tirada. L’alcalde, Agustín Navarro, ha convocat per a aquest divendres el ple extraordinari en què s’ha d’aprovar el pressupost de 2015. I ho ha fet després que la seva sòcia de govern, la liberal Gema Amor, li hagi confirmat que en l’ànim de la seva grup hi ha el suport aquests comptes, tot i que dilluns en comissió els seus es donessin “per assabentats” en lloc de votar a favor del pressupost.

Això sí, els liberals volen explicacions sobre quatre punts de les bases d’execució del pressupost que els descamen, amb els que no combreguen, que són diferents a l’any anterior i amb els que creuen que el PSPV ha jugat al seu gust. La pròpia Amor se’ls ha posat sobre la taula l’alcalde en una reunió que tots dos han mantingut en un bar de la ciutat poc després de segellar la incorporació d’un nou patró a la Fundació Visit Benidorm.

En aquesta breu reunió la liberal li ha explicat Navarro -més de 24 hores després- els motius que van portar al seu grup a eludir votar a favor dels pressupostos. I immediatament els telèfons de tots dos s’han posat a funcionar per consultar als tècnics si aquests canvis al·ludits pels liberals obeeixen a qüestions normatives o discrecionals.

Uns canvis que per Amor “no són menors”, com el que les despeses inferiors a 5.000 euros no siguin fiscalitzats per Intervenció, que la partida de productivitats a treballadors municipals depengui directament de la Regidoria de Recursos Humans, que es modifiquin els tràmits per a les transferències de diners a la Fundació o que cada regidoria pugui gestionar els seus propis contractes menors sense passar per l’àrea de Contractació. Aquesta última mesura implicaria que parteix de la contractació municipal ja no estarà sota control dels liberals, que són els que ara tenen aquesta cartera.

L’alcalde ha indicat que es van a estudiar tots aquests punts i en la mesura que es puguin modificar o deixar com en pressupostos anteriors es farà. De fet, en això es va a treballar el dimecres i dijous. Amor pràcticament ha donat per fet que no hi ha justificació tècnica ni normativa per a aquests canvis que considera contraproduents per a la gestió i ha criticat durament “les formes” amb què s’ha redactat i treballat en el pressupost. Això sí, ho ha fet sense nomenar la responsable d’Hisenda, Natalia Guijarro, tot i que a hores d’ara ningú dubta que la relació entre ambdues està més que tocada.

Segons Amor, es tracta de qüestions de “la suficient entitat” com perquè el seu grup no donés suport obertament els pressupostos. “No és un capritx ni una invenció que ens traguem de la màniga”, ha apuntat, després de reconèixer que “no hi ha res a objectar a les inversions” o “a la despesa per a Educació o Benestar Social” que contempla el pressupost.

Fonts socialistes han assenyalat hores després que tots aquests canvis són tècnics i no polítics, després està per veure fins a quin punt es poden canviar. Navarro, de moment ha avançat que diguin el que diguin aquestes bases, serà la Junta de Govern la qual, com fins ara, determini quins treballadors municipals es beneficien d’aquestes productivitats, per a les que hi ha 600.000 euros, i en base a què.

Socialistes i liberals salven el pressupost però no les seves diferències, que van a més i fan perillar el pacte
Socialistes i liberals salven el pressupost però no les seves diferències, que van a més i fan perillar el pacte

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/11/socialistas-y-liberales-salvan-el-presupuesto-pero-no-sus-diferencias-que-van-a-mas-y-hacen-peligrar-el-pacto/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *