Televisors i monitors abandonats als camins de Benidorm

Televisors i monitors abandonats als camins de Benidorm. Trenquen les pantalles per tal d’emportar-se el coure que després vendre’l.

Les imatges que acompanyen esta notícia ho diuen tot. Desenes de vells televisors escampats en un camí rural de Benidorm, en el Murtal. La zona, molt a prop de l’autopista i del terme de Finestrat, és freqüentada diàriament per persones que practiquen el running, ciclisme de muntanya o, senzillament passegen en un dels pocs paratges on el ciment no regna i perquè ho fan les males herbes i el pi blanc, als afores de la nostra ciutat.

Benidorm-Magazine-abocador-descontrolat-c

Són molts els veïns els qui no entenen com han arribat ací estes deixalles, ni la gran quantitat d’escombraries que hi ha. Estos terrenys, en altres temps de cultiu, com demostren els tarongers mig secs amb els seus fruits menuts i amargs, o els pocs ametllers que anuncien amb la llum de les seues flors l’arribada de la primavera, esperen el moment de ser urbanitzats o, qui sap, reviscolar bona part d’ells en un futur pròxim, convertits en senders de naturalesa o vies ecològiques, tal com anunciaven dies passats els partits polítics en temps d’eleccions.

Toni passeja cada dia amb els seus gossos per este paratge. Els animals oloren la zona on altres de la seua espècie hi han pixat abans i deixen, com qui no vol la cosa, la seua empelta personal. No tenen por a la gran quantitat de vidres escampats pel sòl. Toni sí. «Són uns criminals –diu en un dolç castellà del Sud– mira com han deixat açò, no entenc com poden fer esta destrossa i ningú no els ha dit res». El que Toni no sap en eixe moment, és que, presumiblement, podríem estar davant de les restes d’un delicte.

Benidorm-Magazine-roseta-coure-antic-tv

El coure té la culpa

L’elevat preu d’este metall ha fet créixer els darrers anys un mercat negre que s’abastix del coure que bandes de delinqüents fan seu, moltes vegades a costa de la butxaca del contribuent. Els robatoris de coure han fet, fins i tot, parar l’AVE: quasi un centenar d’atacs els darrers mesos en la línia Madrid Catalunya. Ara bé, no només s’extrau el de les línies elèctriques. Els vells televisors de tub catòdic incorporaven este metall, la qual cosa els ha convertix en un cobdiciat objecte de desig. L’aparell es desmunta i després, a martellades, es trenca el tub per a accedir al coure. La quantitat, però, no és massa. Perquè la cosa siga rendible cal una gran quantitat de televisors o pantalles d’ordinador i cada volta hi ha menys donat que han estat substituïts per pantalles planes.

L’únic lloc on es poden trobar en quantitat vells televisors és on es reciclen. Per això molts ecoparcs han denunciat assalts i desperfectes en les seues instal·lacions, perquè els televisors que al llarg de la jornada eren dipositats pels veïns, com va passar a Alcoi, apareixien al costat, destrossats alcen demà.

Posats en contacte amb personal de l’Ecoparc de Benidorm, gestionat per Fomento de Contratas y Construcciones (FCC), ens confirmen que «no s’hi ha produit cap incidència» recentment en les seues instal·lacions. Les dependències municipals estan dissenyades de manera que s’impedix accedir amb facilitat per a emportar-se el material. A més hi ha vigilància nocturna. Descartat l’Ecoparc de Benidorm els aparells només poden provenir de magatzems de ferralla o d’altres ecoparcs veïns.

Benidorm-Magazine-abocador-descontrolat-a

Llegir mes en http://benidormmagazine.com/noticies-de-benidorm/delicte-ecologic-a-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *