Toni Pérez, nou alcalde de Benidorm per la mínima

Benidorm ja té nou alcalde. Tot i que fins a l’últim moment hi havia qui temia que una rocambolesca estratègia donés en orris la investidura del popular Toni Pérez com a alcalde, aquest ha aconseguit la vara de comandament i ha recuperat el govern per al PP gairebé sis anys després de la moció de censura que va col·locar el socialista Agustín Navarro a l’Alcaldia.

A Pérez n’ha tingut prou els 8 vots del seu partit per convertir-se en alcalde, gràcies al fet que va ser la llista més votada el 24-M. Perquè encara que en aquestes dues últimes setmanes ho ha intentat, el PP no ha aconseguit tancar cap acord d’investidura que li permetés sumar més suports a l’elecció de Pérez com a alcalde, com tampoc ha forjat cap de les tripijocs traçades pel PSOE i liberals per apartar-lo del càrrec.

Després constituir la Mesa d’Edat, presidida per la socialista Inés Reis i per Josep Bigorra de Compromís-Els Verds, els 25 regidors electes han anat 1-1 prenent possessió del seu càrrec. Seguidament ha arribat el moment de decantar-se pels alcaldables en competició i estampar el seu nom en una papereta. El de Pérez ha aparegut en 8, mentre que PSOE (7), Ciutadans per Benidorm (3) i Compromís-Els Verds (2) s’han votat a si mateixos.

13052015_pleno-nueva-corporacion-3-1600x1200

La sorpresa del recompte ha arribat amb els vots en blanc, cinc en total. Bàsicament perquè aquest dijous Ciutadans (C ‘s) va anunciar a través d’un comunicat que anava a votar-se a si mateix. No obstant això en l’últim moment, els de Rafa Gasent han canviat el pas i han optat per votar en blanc; just el mateix que han fet els Liberals de Benidorm, que el 2011 no van dubtar a votar el seu líder, Gema Amor, convertint-se així en alcalde el socialista Navarro.

Pel que sembla, des de C ‘s han descartat votar el seu candidat davant el temor que la resta de grups que, ara ja sí, conformen l’oposició votessin també a Gasent. Una trampa que hauria pogut convertir el líder de Ciutadans a alcalde si hagués sumat 13 vots. No obstant això, el resultat de la votació ha deixat clar que la por de Ciutadans era totalment infundat, perquè no estava en l’ànim dels socialistes, ni de la coalició Compromís-Els Verds, ni en el dels liberals aquesta posada en escena.

De fet, sembla que tant Amor com el seu número dos, María Pérez, tenien clar el seu vot en blanc, que molts han interpretat com un gest de complicitat al PP, amb el qual recordar-li a Toni Pérez que els liberals hi són encara que ell no s’hagi assegut a parlar amb Amor després del 24-M. La líder liberal ha descartat possibles interpretacions i s’ha limitat a dir que “hi ha diferents formes d’entendre la política” i que fos quin el seu vot no anava a canviar el resultat final.

Toni Pérez, nou alcalde de Benidorm per la mínima
Toni Pérez, nou alcalde de Benidorm per la mínima

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/13/toni-perez-nuevo-alcalde-de-benidorm-por-la-minima/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *