Tornarà l’AP-7 a ser A-7 l’1 gener 2020?

Aumar (Autopistes del Mare Nostrum) explota l’autopista de peatge (AP-7) entre València i Alacant des de 1972, quan li va ser adjudicada fins a desembre de 1972. Però dels 27 anys inicials, la concessió s’allargarà fins a 48, és a dir, fins a desembre de 2019 gràcies a les tres pròrrogues que va obtenir la concessionària, ara anomenada Abertis, un governant UCD, una altra amb Felipe González en el poder i l’última pactada entre Aznar i Zaplana en 1997 fins 2019. Aquesta última pròrroga va suposar rebaixar els peatges i 30 milions d’euros en inversions com el nou enllaç amb Terra Mítica.

Encara que ara les concessions poden durar 75 anys i el president d’Abertis, Salvador Alemany, va expressar aquesta setmana en un programa de TV3 l’interès de la seva empresa a continuar mantenint més enllà de 2019 l’explotació de l’AP-7 amb una altra pròrroga, la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, ha tornat a assegurar que la postura de l’actual Consell és no allargar més el sagnat als valencians i els turistes que arriben a sòl valencià o passen per aquesta via per donar per conclosa la concessió el 31 desembre 2019 d’una carretera que discorre pràcticament en paral·lel a la costa de la Marina Alta i Baixa, gravant així el turisme de les dues comarques, que suposa la meitat de tota l’activitat del sector a la Comunitat Valenciana.

Segons la pròpia Administració autonòmica, aquesta decisió ha estat fins i tot traslladada en diverses reunions els responsables del Ministeri de Foment, que és, en tot cas, qui ha de decidir. En aquest sentit, una intervenció de l’actual ministra de Foment, Ana Pastor, al Congrés ja va deixar prou clar que la seva posició, en aquests moments, és eliminar el peatge al venciment de l’actual contracte. I les Corts van aprovar una proposició no de llei amb els vots del PP perquè no renovés.

És clar que ni serà aquest Consell ni aquest Govern qui hagi de decidir sobre l’AP-7. El pròxim Executiu valencià que surti de les urnes d’aquest 24 de maig i conclourà el seu mandat el mateix mes de 2019 (sempre que no s’avancin les eleccions valencianes) i el govern central que prengui possessió després dels comicis generals de novembre (i el mandat hauria de concloure gairebé al mateix temps que la concessió de l’autopista) hauran de pactar les condicions de l’alliberament de l’autopista.

Bonig considera que obrir al pas lliure aquesta via el 1 gener 2020 serà “un revulsiu econòmic” per a la Comunitat i fins i tot ha arribat a assegurar que “tindrà efectes positius comparables als del Corredor Mediterrani”. A més, suposaria un important alleugeriment per a la congestió del trànsit que ara suporten alguns trams de la carretera N-332, en la qual s’han invertit imperants quantitats en desdoblaments com el de Benidorm o el que es va a emprendre a Benissa.

Malgrat tot això, Compromís pretén que el PP es torni a posicionar, tant a la cambra valenciana com al Congrés, on el seu diputat Joan Baldoví ja ha presentat una petició de compareixença de la ministra perquè expliqui de nou l’opinió del Govern respecte a aquesta concessió. “No és qüestió de fer més carreteres, sinó que cal garantir la vertebració del nostre territori i fomentar la nostra economia mitjançant la lliure circulació”, ha assegurat el portaveu de la coalició a les Corts, Enric Morera.

Tornarà l'AP-7 a ser A-7 l'1 gener 2020?
Tornarà l’AP-7 a ser A-7 l’1 gener 2020?

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/11/volvera-la-ap-7-a-ser-a-7-el-1-de-enero-de-202

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *