Totes les paraules de Benidorm reunides en un diccionari

Un projecte enciclopèdic que arreplega totes les paraules i termes relacionats amb Benidorm a través d’entrades ordenades alfabèticament i que inclou tot tipus de disciplines i ciències. Un grup d’experts han creat un el ‘Diccionari de Benidorm’, un estudi científic que arreplega tota la història de la ciutat des de la seua fundació en 1325 fins a l’actualitat.

L’obra en paper està formada per 600 pàgines, amb 1.200 il·lustracions i prop de 1.000 entrades relacionades amb el municipi. Els creadors d’aquest projecte són Pasqual Almiñana, Rafael Alemany, Francisco Amillo, Josep Cano, Eusebi i Juanjo Chiner, Bàrbara Alemany, Beatriu Farach, Rosa Fuster, Francesc Xavier Llorca, Anna Pont i Sinto Llorca, tots ells reconeguts experts en les seues disciplines.

La presentació del document ha tingut lloc a l’edifici del Torrejó de mans de l’edil de Turisme, Gema Amor; el director del projecte, Pascual Almiñana; el president d’Hosbec, Antoni Mayor; la gerent de la Fundació Turisme Benidorm, Leire Bilbao; i el director de l’IES Pere Mª Orts i Bosch, Antonio García.

La Fundació Turisme Benidorm ha sigut qui a reprès un projecte aparcat des de 2003, però que “mereixia veure la llum per l’envergadura del treball en el qual s’han implicat onze grans persones i professionals”, segons Amor, la majoria dels quals han assistit a l’acte celebrat este divendres.

Aquest projecte estarà finalitzat al maig de 2015 i permetrà l’actualització d’articles i la proposta d’incorporació de noves paraules. Pasqual Almiñana ha descrit el ‘Diccionari de Benidorm’ com “un estudi científic que arreplega tota la història de la ciutat des de la seua fundació en 1325 fins a l’actualitat”, incloent paraules de disciplines com l’arquitectura, pesca, cuina, toponímia, turisme, anatomia, llengua, medicina, literatura, festes, personatges històrics, música, biologia, o frases fetes. El president d’Hosbec ha assenyalat que “és una alegria que aquest important projecte ho tinguem ja entre les mans”.

El diccionari tindrà la seua versió digital gràcies a la Regidoria de Noves Tecnologies que dirigeix Rubén Martínez i als alumnes de l’IES Pere Mª Orts i Bosch que desenvoluparan una aplicació informàtica per a accedir amb un sol ‘clic’ a la història de Benidorm des de la web o qualsevol dispositiu mòbil. Aquesta part estarà coordinada pels professors de l’IES Pere Mª Orts Mª José Lozano i Salvador Mira, i els seus alumnes desenvoluparan l’aplicació.

Totes les paraules de Benidorm reunides en un diccionari
Totes les paraules de Benidorm reunides en un diccionari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *