Tres mesos esperant la confirmació per escrit d’Interior que vol construir una nova comissaria

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benidorm, Rubén Martínez, ha reiterat al Ministeri de l’Interior l’oferiment a la ciutat de tres terrenys per a la construcció de la nova comissaria de la Policia Nacional. “Ens han dit verbalment quin és el millor, i coincidim en això, però no podem iniciar cap expedient per cedir aquest espai de titularitat municipal si no ho fan formalment per escrit”, ha assegurat abans de remarcar que “hem de tenir constància que si cedim els terrenys, es comprometran “a la seva construcció.

L’edil ha recordat que el passat 9 de desembre de 2014, ja fa més de tres mesos, l’alcalde de Benidorm, Agustín Navarro, es va desplaçar a Madrid a reunir-se amb els principals responsables de la Gerència d’Infraestructures i Equipament de la Seguretat de l’Estat i amb els dirigents del Cos Nacional de Policia per abordar la construcció d’aquesta infraestructura. A la reunió va assistir també el senador popular Agustín Almodóbar.

“Tot han estat bones paraules i volem confiar en la bona intenció del Govern d’Espanya en aquesta infraestructura, però veiem com passa el temps i no es concreta res”. Martínez ha recordat que la parcel·la preferida per tots és la de titularitat municipal de 4.913 metres situada al costat del INVAT-tur, el Palau de Justícia i l’Estació d’Autobusos. A més, el sòl figura com dotacions en el PGOU per a cossos de seguretat de l’Estat, de manera que no caldria fer cap modificació urbanística i es podria cedir immediatament.

La realitat és que sembla que Ministeri i Ajuntament estiguin atrapats en un bucle. En aquella visita a Madrid, a la qual van acudir tècnics municipals i el senador de Benidorm Agustín Almodóvar, es van acceptar dues condicions: Interior finançaria de forma directa la nova comissaria, però per això l’Ajuntament hauria de cedir com més aviat els terrenys i redactar el projecte bàsic sota la supervisió dels seus tècnics. Però per cedir-la, l’Ajuntament diu que cal un paperet que no arriba. I la qüestió és que la intenció que van expressar totes les parts és que pogués estar recollida aquesta construcció en els pressupostos generals de l’Estat de 2016.

El responsable d’Urbanisme ha recordat de passada que l’Ajuntament de Benidorm ha cedit a administracions governades pel Partit Popular “diverses parcel·les que són patrimoni de tots els benidormers i tenen un elevat valor, i les infraestructures que anaven a dur-se a terme en elles, no es realitzen o estan paralitzades “. Rubén Martínez ha recordat l’antecedent de la parcel·la de 3.650 metres quadrats al carrer d’Itàlia cedida a la Generalitat el 2005 per al Centre de Salut de Imalsa-Tolls, o els terrenys de 11.000 metres quadrats cedits per al Centre Cultural de l’Avinguda de Europa fa deu anys.

Tres mesos esperant la confirmació per escrit d'Interior que vol construir una nova comissaria
Tres mesos esperant la confirmació per escrit d’Interior que vol construir una nova comissaria

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/12/tres-meses-esperando-la-confirmacion-por-escrito-de-interior-de-que-quiere-construir-una-nueva-comisaria/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *