Un Castell De Focs per a la historia posa el colofó a les Festes Patronals de Benidorm

La nit es va fer dia per uns minuts ahir a Benidorm per acomiadar amb foc els cinc dies més grans de tots els que viuen al llarg de l’any a la ciutat turística. Ho va fer gràcies al castell llançat des dels voltants del parc d’Elx per la pirotècnia Ricasa, del famós Ricardo Caballer, que va embadalir als milers i milers de persones congregats en diferents punts de la ciutat, com el Castell, el Port o la Cala per seguir en directe el tret.

L’espectacularitat dels focs, disparats poc abans de les nou de la nit, va ser el millor colofó, daurat i multicolor, d’una jornada en què, aquesta vegada sí, de nou va acompanyar la climatologia. Ahir, des de primeres hores, va tornar a lluir el sol i, tot i que no era festiu local i que molts festers van haver de canviar el vestit de batalla per la roba d’oficina, els carrers van tornar a omplir-se de públic al matí, la tarda i la nit, per no perdre ni un dels actes programats.

La cercavila de la «Festa de les Festes», que va partir des de la plaça de Neptú, va ser l’encarregat d’obrir l’agenda en l’últim dia de les festes, amb la participació d’una vintena d’entitats i cases regionals, que van voler acompanyar els majorals, reines i dames per viure un matí de germanor festera. Després d’aquesta activitat, la cavalcada de carrosses va omplir a la tarda els carrers de confeti, disfresses i caramels, que van fer les delícies, sobretot, dels més petits, que van tenir més sort que els seus majors i encara van poder gaudir ahir de les Festes, en ser jornada no lectiva.

Ja a la nit, la pólvora va tornar a guanyar tot el protagonisme en el tir del castell de focs, en el qual la Comissió de Festes de 2014, presidida per Vicente Solaz, va tota la carn a la graella. Van ser 19 minuts en què el cel es va dibuixar de flors, palmeres, ventalls i altres colorits elements, acompanyats dels xiulets i trons que van conformar els 1.100 quilos de massa explosiva que Caballer havia preparat per a l’esdeveniment i que va rebre una immensa ovació. El perímetre de seguretat, més ampli que altres anys, va bloquejar els voltants del Parc d’Elx durant tota la jornada per evitar incidents.

Un Castillo De Fuegos para la história
Un Castillo De Fuegos para la história

Fuente: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *