Un incendi al ruïnós hotel Selomar provoca el desallotjament de dos edificis-sis intoxicats per fum

“El que és estrany és que no hagi passat abans”. Aquest ha estat el comentari generalitzat al veure el incendido i la imponent columna de fum que sortia de l’antic Hotel Selomar, en la primera línia de la platja de Llevant de Benidorm, que porta tancat des de fa gairebé 9 anys, aparentava fins i tot des del carrer 01:00 penós estat de ruïna i estava envoltat enterament per una malla per evitar que els possibles despreniments de la façana poguessin acabar generant més problemes.

Segons fonts municipals, l’incendi s’ha produït a la primera planta de l’hotel, en la qual s’allotjaven tres persones que havien pres les ruïnes de l’immoble per dormir. De fet, aquest primer pis era ple de matalassos, on probablement ha estat l’origen d’aquest incendi que ha provocat el desallotjament de dos edificis més, el d’apartaments contigu i l’Hotel Bilbaí.

Les tres persones que havien ocupat l’edifici han estat rescatades i traslladades a la comissaria per prendre’ls declaració per esbrinar l’origen de l’incendi, al qual han hagut d’acudir quatre dotacions de bombers i una vintena de policies locals que estaven de servei en aquell moment.

A més, l’empresa que presta el servei de socorrisme a les platges de Benidorm ha col·laborat en la instal·lació d’un lloc d’atenció als possibles afectats pel fum de l’incendi, on han estat ateses a sis persones. Encara que finalment una d’elles ha estat traslladada a l’hospital, al migdia ja havia estat donada d’alta, de manera que l’incident s’ha saldat sense conseqüències personals.

Els accessos des de la plaça de la Hispanitat i el passeig de Llevant seguirà tallat fins que es prenguin mesures sobre l’edifici, i al matí fins i tot s’ha acotat tot el tram de la platja, a mig matí ja abarrotada, davant de l’hotel. No obstant això, la columna de fum ha estat visible pràcticament des de qualsevol punt de la ciutat i l’olor que desprenia l’incendi era detestable a un quilòmetre a la rodona.

L’hotel Selomar va tancar el 2007 i els seus propietaris van anunciar una clausura temporal per reformar un establiment de gairebé 500 habitacions, encara que des de llavors no ha tornat a obrir les portes perquè un conflicte entre dos dels seus propietaris majoritaris, les famílies Barceló i Almodóvar, va acabar en el jutjat i les successives ofertes que han rebut per vendre-ho, alguna d’elles desorbitada, no han acabat amb la malvolença personal entre els qui poden posar fi a la situació.

L’estat d’abandó de l’hotel dóna una pèssima imatge d’una de les zones de la primera línia de costa, però a més s’ha convertit en un focus de brutícia i ocupes, és a dir, en un problema. Encara que des que va tancar cap govern de la ciutat s’ha atrevit a ficar-li mà a aquest edifici, entre altres coses a causa de la nissaga dels cognoms de la propietat, que a més es va veure afavorida perquè Costes li va acceptar excepcionalment una al·legació perquè tot l’edifici quedés fora del Domini Públic Marítim Terrestre i de la delimitació que està en tramitació, els tècnics municipals tenien previst acudir aquest mateix diumenge per informar sobre l’afecció de l’incendi a un edifici l’estructura és de ferro i pot estar ja seriosament danyada pel salnitre i el calor que ha acumulat durant anys un edifici abandonat.

Tot i que encara és aviat per extreure conclusions, ja hi ha qui pensa en el govern local que els fets ha de comportar conseqüències a curt termini. Segons un comunicat municipal, sobre l’edifici sinistrat pesava una ordre d’execució reiterada el passat 1 de setembre a la Regidoria d’Urbanisme en la qual s’instava a la comunitat de propietaris a fer “les obres necessàries” per corregir “la falta de seguretat de la marquesina de protecció i els ancoratges ubicats a la façana de l’establiment hoteler “, encara que ja hi havia dos ordres anteriors del 29 de maig i del 27 de juliol. Divendres passat, continua la nota municipal, un arquitecte contractat per la propietat va mantenir una reunió amb tècnics de l’Ajuntament per coordinar els treballs de rehabilitació de la façana “i reposar la seguretat i l’ornament en la via pública”, així com “col·locar un paredat perimetral de la zona de porxada “.

Un incendi al ruïnós hotel Selomar provoca el desallotjament de dos edificis-sis intoxicats per fum
Un incendi al ruïnós hotel Selomar provoca el desallotjament de dos edificis-sis intoxicats per fum

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/10/04/avance-tres-personas-rescatadas-de-un-incendio-en-el-antiguo-hotel-selomar-cerrado-desde-2007/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *