Un jutjat condemna a Benidorm a pagar 237.000 euros a l’anterior organitzadora del Low Festival per l’edició de 2013

L’Ajuntament de Benidorm podria haver de rascar-se la butxaca. El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 d’Alacant l’ha condemnat a pagar 237.000 euros a l’empresa Low Cost Festival SL, organitzadora de l’esdeveniment fins a l’edició de 2013. La sentència, del passat 4 de febrer, arriba després que la mercantil acudís als tribunals per reclamar a l’Ajuntament el pagament de 300.000 euros més IVA pel festival de 2013. i tot en base al contracte marc que es va signar el 2011 i que tenia una durada de quatre anys.

Segons aquest contracte, Benidorm s’adjudicaria anualment el festival i aportaria cada any aquesta quantitat per a la seva celebració. De fet els diners es va posar sobre la taula el 2011 i 2012, però no el 2013. Perquè el famós pla d’ajust, que va imposar austeritat i retallades, va acabar amb aquesta aportació directa al Low.

L’Ajuntament va aconseguir rascar una mica de diners i va acabar donant-li aquest any al festival 63.000 euros, una quantitat que dista molt dels 300.000 euros més IVA que marcava el contracte. Com el festival es va fer, l’empresa reclamava aquests diners i de pas també els “danys i perjudicis” corresponents.

Ara el jutge ha reconegut que l’empresa té dret a cobrar aquests diners, o part d’ell ja que ja va rebre 63.000 euros en el seu dia. I tot perquè l’Ajuntament no li va comunicar en temps i forma que no tenia pressupost per al festival. Així, segons la sentència, Benidorm havia d’haver advertit d’aquesta circumstància a l’empresa quan el desembre de 2012 aquesta li va presentar el projecte del festival per 2013 i no al maig, a dos mesos de l’esdeveniment i quan ja tot estava pràcticament organitzat i tancat .

Davant el jutge, l’Ajuntament s’escuda que Low Cost Festival SL sabia amb anterioritat que era impossible aportar aquests 300.000 euros per a l’edició de 2013 perquè a l’agost de l’any anterior seus representants estaven en una roda de premsa en la qual l’alcalde, Agustín Navarro, ho ha anunciat davant els mitjans de comunicació. Però el jutge considera que aquesta roda de premsa és insuficient i que el lògic hagués estat que l’Ajuntament li digués a l’empresa al desembre de 2012 que “per raons d’interès públic” Benidorm havia de renunciar el 2013 a l’esdeveniment.

En canvi, segons la sentència, en lloc de renunciar al Low davant la impossibilitat de complir amb la seva part del contracte, és a dir, amb els 300.000 euros més IVA- l’Ajuntament “va decidir adoptar una actitud passiva confiant que el pas del temps oferiria una solució per celebrar “el festival, que reporta” enormes beneficis a la localitat “. I d’aquí que el jutge consideri que l’Ajuntament ha de pagar els 237.000 euros restants.

Ara bé, també deixa clar que “no cap indemnització” per danys i perjudicis, almenys en execució de sentència, “per la forma imprecisa en què es fixen les bases per determinar l’import” corresponent.

El regidor de Festivals i Esdeveniments, Conrado Hernández, ha anunciat que l’Ajuntament va a recórrer aquesta sentència. Perquè segons fonts municipals, sí que es va comunicar a l’empresa que no hi havia diners per al festival. I se li va dir no només en la roda de premsa a la qual fa referència la sentència, sinó també en “converses privades”, per la qual cosa s’entén que el recurs podria donar la raó a Benidorm i evitar el pagament d’aquests 237.000 euros.

Hernández, per la seva banda, ha insistit que aquesta reclamació entra “dins de la normalitat quan una empresa considera que l’Ajuntament no ha complert” i ha afegit que l’obligació de l’Administració en aquest cas és “defensar l’interès general” fins al últim minut.

L’edil ha afegit que aquesta reclamació judicial no afecta en res al festival de 2015, ja que des de l’any passat és una altra empresa la que organitza el Low Produccions Baltimore, de la qual pel que sembla formen part dos dels tres socis de Low Cost Festival SL- i hi ha un nou contracte que deixa en 73.000 euros l’aportació de l’Ajuntament. Un contracte en el qual es deixa clar que aquests diners només s’assumirà si hi ha consignació en el pressupost.

Un jutjat condemna a Benidorm a pagar 237.000 euros a l'anterior organitzadora del Low Festival per l'edició de 2013
Un jutjat condemna a Benidorm a pagar 237.000 euros a l’anterior organitzadora del Low Festival per l’edició de 2013

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/17/un-juzgado-condena-a-benidorm-a-pagar-237-000-euros-a-la-anterior-organizadora-del-low-festival-por-la-edicion-de-2013/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *