Un pas més en la cessió de la parcel·la per a la nova comissaria

Un tràmit menys dels molts que queden i dels anys que falten perquè la nova comissaria del Cos Nacional de Policia de Benidorm sigui una realitat. La comissió informativa d’Urbanisme ha donat el vistiplau aquest dilluns a la cessió al Ministeri de l’Interior d’una parcel·la de prop de 5.000 metres quadrats a la partida Salt de l’Aigua per a la construcció d’aquesta infraestructura. Després de ser dictaminada la cessió a la comissió, el següent pas serà l’aprovació plenària de la cessió en la sessió ordinària d’agost.

Després de la mateixa, se li comunicarà a la Gerència d’Infraestructures i Equipament de la Seguretat de l’Estat (GIESE) que té la parcel·la a la seva disposició perquè la inscrigui com a propietat del Ministeri, un terreny que se situa a un costat del Palau de Justícia .

La proposta de cessió remarca que les instal·lacions de l’actual comissaria de la Policia Nacional, situada al Carrer Apol·lo XI, en ple centre de la ciutat, són “manifestament inadequades per a l’eficaç prestació dels serveis”, al que contribueix el constrenyiment urbanístic a què està sotmesa, amb difícils accessos i igualment sortides complicades.

Però la cessió de la parcel·la vindrà seguida de l’habitual polèmica sobre el finançament de l’obra, que ha d’executar el Ministeri de l’Interior, i per a la qual encara no es coneix si tindrà una partida específica en els pressupostos generals de l’Estat de 2016, aprovats la setmana passada al Consell de Ministres, però encara no presentats oficialment.

De moment, està per veure qui, com i quan redacta el projecte bàsic d’un edifici que per raons òbvies requereix d’uns condicionants i mesures de seguretat que s’escapen a l’executòria dels tècnics municipals. Sembla evident que aquesta redacció requerirà la intervenció de professionals del ministeri, almenys en la supervisió del projecte. És el que ha reclamat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Rubén Martínez, que ha posat en dubte la dotació pressupostària de la infraestructura per a l’any que ve i fins i tot que hi hagi voluntat de construir-la.

Martínez ha afirmat que l’Ajuntament ha complert amb els termes exigits, a costa d’alguns serrells com la valoració del sòl i actualitzar el registre de la propietat i que “estem convençuts que no avalarien un projecte realitzat sol per tècnics municipals”.

Amb tot, l’alcalde, Toni Pérez, ha confirmat que “els tècnics municipals asseguren no haver fet cap tràmit” fins al moment que estigui relacionat amb aquest projecte bàsic, i ha afegit que la forma òptima d’abordar la seva redacció es decidirà després de parlar amb Interior.

benidorm, comissaria, interior, jutjats, MINSTERIO, parcel·la, salt de l'aigua
benidorm, comissaria, interior, jutjats, MINSTERIO, parcel·la, salt de l’aigua

http://lamarinaplaza.com/2015/08/03/un-paso-mas-en-la-cesion-de-la-parcela-para-la-nueva-comisaria/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *