Un professor de Benidorm impulsa una protesta contra la reducció d’hores de Plàstica prevista a la LOMCE

Era un de sol contra tots. Concretament contra la Conselleria d’Educació i l’aplicació de la nova Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa i la reducció d’hores en l’assignatura de Dibuix i Plàstica. Joaquim García, un professor de l’IES Mediterrània de Benidorm, va considerar que havia de portar a terme una protesta després de conèixer com s’anava a aplicar la coneguda com a ‘llei Wert’ i així ho va fer. De la seva pròpia mà va escriure una carta a quatre alts càrrecs del departament valencià, inclosa la consellera María José Catalá. En només tres setmanes, 136 docents s’han sumat a la seva causa.

El professor no és la primera vegada que porta a terme una protesta per algun aspecte relacionat amb l’Educació. “He anat diverses vegades a queixar-me per la gestió que s’està fent amb el personal docent i sempre m’han atès”, assegura a aquest diari García. No obstant això en aquesta ocasió ha decidit fer-ho per carta, sobretot perquè en aquestes dates no disposa de temps per desplaçar-se en persones a València, d’on és natural, com fa sempre.

“Porto bastant temps amb la idea al cap”. Així que va decidir redactar una carta amb les seves inquietuds sobre la LOMCE i enviar-la a quatre alts càrrecs de la Conselleria d’Educació. En concret a la consellera Catalá a la que va descriure com la “millor alumna de Wert”; Manuel Tomás Ludeña, secretari autonòmic d’educació i formació; Jesús Carbonell Aguilar, subsecretari d’educació; ja Ignacio Martínez Arrúe, sotsdirector d’Ordenació Acadèmica.

El 25 de gener va redactar aquesta carta i una altra “molt més personal”. La primera la va penjar a les xarxes socials ia la seva pàgina on publica els seus treballs docents (www.lasláminas.es). En una setmana va arribar a recollir 80 signatures. En només tres setmanes, va arribar a les 136 firmes de docents de Dibuix que com ell estan preocupats pels seus llocs i les hores lectives que quedaran d’aquestes assignatures (a la Comunitat hi ha 750 professors d’aquesta especialitat en el catàleg).

Però a més ha aprofitat el moment en què s’estan redactant els decrets que formaran el Reial decret amb el qual s’aplicarà la ‘llei Wert’ a la Comunitat. Les missives es van enviar el 12 de febrer i encara no ha rebut cap resposta.

La nova normativa per a ESO i Batxillerat contempla canvis en les hores setmanals que es donen d’aquesta assignatura als instituts, el que ha provocat la “incomoditat, inquietud i desconcert” dels docents, com recull en la carta, sobretot especialistes de Belles Arts, que imparteixen aquesta assignatura.

En la missiva també alerten que la nova llei generarà gran nombre de desplaçats o suprimits; prolongarà la situació administrativa de “expectativa de destinació” d’un nombre considerable de funcionaris de carrera; serà impossible exercir el dret de mobilitat adquirit; no es convocaran oposicions; hi haurà un menor nombre, si no nul, de funcionaris interins treballant; o fins i tot hi haurà acomiadaments o reduccions horàries considerables per part dels centres d’educació concertada.

En la seva segona carta, la qual escriu més a títol personal, Joaquim García es fa ressò de la informació publicada pel Col·legi de Llicenciats en Belles Arts i Professionals de Dibuix de com quedaran repartides les hores lectives per al curs 2015-2016, quan es s’apliqui per primera vegada la llei als cursos imparells.

Així, a 1r d’ESO es passarà de 3 hores obligatòries a dos i en 3r de l’ESO ja no seran obligatòries per passar a ser dues hores optatives. En 1r de Batxillerat també es reduirien les hores de Dibuix Tècnic.

Amb tot, el professor de Benidorm va explicar que no només passa això en aquesta assignatura sinó també en tecnologia o música, solament que en aquests casos “hi ha més suport”. En la seva segona carta recull precisament aquest aspecte: “sé que l’especialitat de Música compta amb una potent Federació Valenciana de bandes i associacions musicals, a més la consellera és o ha estat músic i ha manifestat en més d’una ocasió el seu suport a aquesta especialitat” .

Pel que fa a tecnologia, es refereix al fet que “també té un col·lectiu que els defensa i els dóna suport. No obstant això jo mateix gairebé desconeixia l’existència i activitat del col·legi de professors de dibuix i em consta que el col·lectiu de professors de dibuix o educació artística és menys cohesionat que el de les altres dues especialitats “.

El docent ha indicat que “penedeix” de no haver començat la seva protesta abans i que una altra de les motivacions que el van portar a redactar la seva carta és que “sé que en Conselleria hi ha multitud de docents especialistes en Música i Tecnologia treballant actualment per elaborar la nova legislació autonòmica, molts més i amb més responsabilitats que especialistes de dibuix “, cosa que no li sembla gens just.

Un professor de Benidorm impulsa una protesta contra la reducció d'hores de Plàstica prevista a la LOMCE
Un professor de Benidorm impulsa una protesta contra la reducció d’hores de Plàstica prevista a la LOMCE

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/18/un-profesor-de-benidorm-impulsa-una-protesta-contra-la-reduccion-de-horas-de-plastica-prevista-en-la-lomce/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *