Un projecte perquè Benidorm sigui ‘més verd’ i ‘refrescant’ s’imposa en el 6è Concurs d’Idees Pedro Zaragoza

La 17a edició del Fòrum de Turisme de Benidorm ha arribat a la seva fi, després de dues jornades debatent sobre el concepte de ‘smart city’ i sobre estratègies per articular ‘destinacions turístiques intel·ligents’. I de la mateixa manera que en les cinc últimes edicions el fòrum ha tancat amb el Concurs d’Idees Pedro Zaragoza, que en aquesta ocasió buscava propostes per desenvolupar el concepte de ‘smart city’ a Benidorm.

Aquesta mateixa setmana, i abans de l’inici del Fòrum, els organitzadors van avançar que les vuit propostes presentades, tant en la categoria destinada a professionals -la d’Accés Lliure- com a l’adreçada a estudiants -‘Invat · tur Emprende’-, tenien molta qualitat i que el jurat no ho havia tingut gens senzill per designar els guanyadors. Al final, s’ha imposat una proposta anomenada ‘Lungs Benidorm’ que aposta per “millorar la qualitat de vida dels turistes i residents” actuant en l’espai urbà. Com? Doncs fent de Benidorm una ciutat “més verd” i “refrescant”, amb més presència d’arbres, jardins i fonts. De fet, el projecte, signat per Juan José Tuset, proposa fins i tot que elverde arribi als terrats planes d’edificis.

Amb aquesta proposta Tuset ha aconseguit el premi més quantiós d’aquest certamen, 2.500 euros. Mentrestant, el projecte ‘BenInteractúa’ s’ha emportat els 1.500 euros amb què es premiava la millor proposta presentada per estudiants. Ideada per Beatriz Martínez, Rumyana Peteva i Rebeca Costa, ‘BenInteractúa’ és una aplicació mòbil que proposa un recorregut per la ciutat a través de quatre rutes diferents que es completen superant diferents proves. Al llarg de les rutes s’estableixen punts de verificació i al final cada participant disposa d’una sèrie de punts bescanviables per articles o regals.

Després del lliurament de premis, ha arribat el moment de la clausura, on la regidora de Turisme, Gema Amor, ha destacat que després dels debats suscitats en aquesta edició del Fòrum “hem de ser conscients que Benidorm no pot adormir-se i ha d’estar actualitzant-constantment per estar a l’última en l’ús de les noves tecnologies i així seguir sent una ciutat turística moderna ia l’avantguarda “.

Amor ha aprofundit en la importància de les noves tecnologies com “un element diferenciador que potencia la qualitat i l’excel·lència”. I també la competitivitat, segons es va insistir dijous durant l’obertura del Fòrum.

També el secretari autonòmic de Turisme, Daniel Marco, s’ha referit a la rellevància que les destinacions turístiques facin un pas per aconseguir l’etiqueta de ‘intel·ligent’. Una intel·ligència que, segons la seva opinió, Benidorm ha demostrat al llarg de les dècades, des del mateix moment en què es va traçar en 1956 un Pla General d’Ordenació Urbana que apostava pel creixement en vertical i sostenible.

Marco ha afegit, finalment, que el món ‘smart city’ és un “excel·lent oportunitat que obre una nova via per a la col·laboració entre el sector públic i privat”.

Un projecte perquè Benidorm sigui 'més verd' i 'refrescant' s'imposa en el 6è Concurs d'Idees Pedro Zaragoza
Un projecte perquè Benidorm sigui ‘més verd’ i ‘refrescant’ s’imposa en el 6è Concurs d’Idees Pedro Zaragoza

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *