Un tren amb els vagons plens de fum en la línia Dénia-Benidorm

Més enllà de les milionàries inversions anunciades per la Generalitat, la línia 9 del TRAM que uneix la Marina Alta amb la Baixa segueix amagant una realitat molt més fosca que acaba de denunciar el Sindicat Ferroviari (SF-Intersindical): FGV manté almenys en funcionament un tren els vagons contínuament s’omplen de fum, amb el consegüent malestar i rotunda perplexitat dels passatgers i treballadors. Aquesta màquina ja es va avariar de forma continuada l’any passat.

Per al sindicat és un altre exemple ben palpable que l’enllaç entre Dénia i Benidorm segueix arrossegant cridaneres deficiències: «aquest any són diverses les avaries significatives que pateix el tren (denonimado 2509/10) i que es repeteixen sense solució». L’última, «amb emissió de fums en les cabines de conducció i de passatgers» va esdevenir el passat diumenge al comboi que va arribar a l’estació de Dénia a les 14.55 hores.

Davant l’incident, el tren va quedar estacionat a la terminal de la capital de la Marina Alta amb les portes obertes perquè es ventilés, ja que havia de tornar a sortir en direcció a Benidorm a les 17.04 hores. I el més sorprenent és que malgrat els seus problemes, FGV va consentir que el comboi partís portant a bord un centenar de passatgers, adults i nens, que feien una excursió a Gata de Gorgos. En aquest cas, el tren es va desplaçar sense problemes, però un cop a Benidorm va ser tancat amb destinació als tallers d’Alacant, bona prova, segons SF-Intersindical, que havia de tornar a ser revisat i que per tant era impossible garantir que no patís més errors.

Un altre detall significatiu és que aquest comboi segueix formant part del TRAM tot i que les seves mancances es remunten almenys a principis de 2014: el 10 de febrer, a l’altura de Benissa, va patir una avaria que va deixar atrapats a uns 40 passatgers en plena via ; el 27 d’aquest mateix mes altre decisió del trenet va deixar abandonats a la seva sort una hora a 25 passatgers a l’estació de l’Albir; i per fi al març, es va veure obligat a tornar a Dénia quan es trobava ja a La Xara per culpa d’una fallada en el seu sistema pneumàtic.

Encara que el fet que un tren s’ompli de fum pot ser el cas més cridaner, SF-Intersindical adverteix que el deteriorament dels trens és generalitzat, especialment en la línia 9, i que falta personal per al seu manteniment.

Així, i causa d’aquestes deficiències mecàniques, un altre dels trens, el2507 / 08 consumeix els quilòmetres de la via «donant salts», el que causa «grans molèsties als passatgers». «Aquestes i altres vicissituds no mostren el tren que nosaltres voldríem per a aquest segle XXI, un servei que segueix vivint de rendes d’un passat tan llunyà i sense adequar ni a servei ni en qualitat al d’un transport de Rodalies actual». La línia està celebrant actualment el centenari de la seva obertura.

Aquesta central sindical ha tornat a denunciar a més «les condicions de treball de la plantilla, especialment dels maquinistes», el que va comportar «un ultimàtum de la Inspecció de Treball a FGV amb un termini que conclou el 31 de març per posar-se en ordre».

Un tren amb els vagons plens de fum en la línia Dénia-Benidorm
Un tren amb els vagons plens de fum en la línia Dénia-Benidorm

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/10/un-tren-con-los-vagones-llenos-de-humo-en-la-linea-denia-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *