Vivendes, hotelers i Ajuntament presentaran noves al·legacions a la proposta de delimitació feta per Costes

La proposta de la Direcció General de Costes que modifica la línia de domini públic marítim terrestre anul·la la delimitació iniciat l’any 64 i torna a l’existent anteriorment. Aquesta decisió afecta a Benidorm a més de 3.000 unitats (habitatges i d’allotjaments turístics) sense possibilitat de fer cap tipus d’obra en les seves façanes més que consideren que no és justa. Per això, els afectats, hotelers i Ajuntament han decidit presentar al·legacions contra aquest delimitació plantejat pel Ministeri de Medi Ambient.

Quan es va conèixer la decisió de l’organisme marítim, el consistori ja va presentar les seves al·legacions a aquesta qüestió més d’alguna comunitat de propietaris. Van ser denegades excepte dues d’elles, la de l’hotel Selomar i el bloc d’apartaments al costat de l’hotel Colón que es van salvar de les noves directrius de Costes.

Ara, els afectats costat de l’Ajuntament presentaran de nou al·legacions a una qüestió que la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Gema Amor, ha qualificat d ‘”atemptat al model turístic i urbanístic de Benidorm”. La decisió arriba després de mantenir tant Amor com el regidor d’Urbanisme, Vicente Juan Ivorra, al costat de tècnics municipals, sengles reunions amb el sector hoteler i amb els representants dels edificis d’ús hoteler i residencial per a fer un “front comú” contra la proposta de delimitació que anul·la l’iniciat el 1964.

Tant els empresaris com els particulars afectats han mostrat en aquestes trobades la seva “indignació”, “malestar” i “total rebuig” a la iniciativa del Govern d’Espanya i han decidit presentar al·legacions de forma conjunta. “Estem davant d’un decisió gravíssima, una autèntica barbaritat que trenca un model que parteix en els anys cinquanta, que és pioner en el desenvolupament urbanístic d’Espanya, i no ho consentirem de cap manera”, va afegir la regidora de Turisme.

La decisió de Costes delimita la ribera de la mar amb una servitud de trànsit de 6 metres i una altra de protecció de 20 metres, afectant a més de 3.000 unitats (habitatges i unitats d’allotjaments turístics) que no podran realitzar cap tipus d’obra a les seves façanes , condicionant la imatge de la ciutat i, sobretot, la seguretat dels transeünts.

Amor va indicar que és “transcendental per al futur de la ciutat” tombar aquesta proposta. “Canviar una bombeta, repintar un fanal o reformar un balcó requereix d’un tràmit burocràtic confús i innecessari entre administracions, el que sens dubte va a provocar retards, i un important deteriorament en la zona més valuosa de la nostra escena urbana. No es podrà actuar en cap lloc sense demanar permís al Ministeri de Medi Ambient “.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient va revelar que mitjançant aquesta proposta, el carrer Mare de Déu del Sufragi i les avingudes Alcoi i Madrid deixarien de ser un “bé municipal”, com així es va traslladar al PGOU de l’any 90, i passarien a mans del Ministeri, “perjudicant al municipi ia tots els edificis afectats”.

L’edil ha afirmat en un comunicat que si es porta a terme aquesta norma, determinades propietats “haurien de canviar la titularitat, passant de mans privades a titularitat estatal, amb les corresponents modificacions en el registre de la propietat i posteriors concessions administratives. És demencial “.

Ivorra va assegurar “no entendre que Costes en la seva delimitació consideri innecessària per al domini públic marítim terrestre una zona molt delimitada com són les confluències de l’hotel Selomar, Bilbaí, edifici Itoc i els apartaments annexos a l’hotel Colom” i, per això, l’Ajuntament seguint aquest mateix criteri, “pretén que s’ampliï a la totalitat del Passeig de Llevant, ja que compta amb les mateixes condicions de trama urbana i instal·lacions de serveis públics que la plantejada per Costes”.

Pel que sembla, ja hi ha precedents a Santa Pola, Guardamar o la ciutat d’Alacant on es conserven zones exceptuades i, per això, va reivindicar per a Benidorm aquesta mateixa consideració. A més, segons l’edil, hi hauria altres “incongruències” a la decisió de Costes com “l’excepció de l’obra de l’edifici municipal de l’Torrejó de la zona de trànsit i no la resta d’edificis adjacents i que declari, però, com a zona de trànsit la Punta Canfali, que és una zona per la qual no es pot transitar “. I és que és “absurd” que la zona de trànsit de Punta Canfali siguin les roques del penya-segat, “intransitables, deixant afectats Villa Venècia, hotel Canfali i altres edificis residencials”.

Viviendas, hoteleros y Ayuntamiento presentarán nuevas alegaciones a la propuesta de deslinde hecha por Costas
Viviendas, hoteleros y Ayuntamiento presentarán nuevas alegaciones a la propuesta de deslinde hecha por Costas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *