Vuit esdeveniments el 2015 per potenciar l’oferta gastronòmica

Benidorm intenta, i hauria de fer-ho també en altres segments del seu monocultiu, incrementar la diversificació de l’oferta turística de la ciutat. De moment, ho està aconseguint amb la proposta gastronòmica, que no ha parat de créixer gràcies a l’obstinació de la regidora Gema Amor. La ciutat ha presentat el calendari del Benidorm Gastronòmic 2015, que ha crescut aquest any amb tres celebracions noves: la III Trobada #TurgastroUA, La Nostra Cuina i un concurs de artificis.

Amor ha insistit que “cada vegada és més important aquesta oferta per triar destinació turística”, el que obliga a la capital valenciana del sector a formular una oferta atractiva. Per la seva banda, l’alcalde, Agustín Navarro, ha al·ludit a la suposada “important tradició” de la gastronomia de la ciutat, i ha recorregut a l’habitual grandiloqüència d’aquestes presentacions per dir que “avui poques ciutats tenen tants esdeveniments com Benidorm”, si bé la veritat és que cap d’ells destaca per la seva particular singularitat en el panorama gastronòmic tan sols comarcal. Què dir si es compara amb alguns dels que se celebren, per exemple, a La Marina Alta.

La qüestió és que, sigui quina sigui l’oferta, més d’al·luvió que d’un altre estil en realitat, en algun moment cal començar a posar en valor tot aquells que ho té, gastronòmicament parlant. És així com en la III Trobada #TurgastroUA, que se celebrarà el 30 de març a la platja del Mal Pas, es debatran, des d’una estructura acadèmica, les noves tecnologies, la comunicació i la innovació relacionades amb la gastronomia, un esdeveniment que serà desenvolupat per la Càtedra d’Estudis Pedro Zaragoza Orts.

D’altra banda, La Nostra Cuina tindrà lloc a L’Hort de Colom el 12 i 13 de juny. Seran unes jornades per mostrar les receptes més tradicionals de Benidorm, que després seran recollides en un vídeo i en un llibre. Aquestes receptes han de ser elaborades per cuiners no professionals en una mena de plató televisiu, on es mostrarà com cuinar les pastes a la paleta, el bot, la pebrera tallaeta, els farinetes o a els tallarins AMB santgatxo, entre d’altres. Una idea que que ha aportat el funcionari municipal jubilat Pepe Pagés.

A més d’aquests nous esdeveniments, el 2015 hi haurà altres novetats. Amb motiu del Dia Mundial del Turisme se celebrarà del 25 de setembre al 4 d’octubre la Setmana de la Broqueta en diferents restaurants. A més, en col·laboració amb la Comissió de Festes Majors Patronals i l’Associació de Penyes Verge del Sufragi es idearà una tapa amb motiu del 275 aniversari de la troballa de la patrona de la ciutat. Pel que fa a les jornades gastronòmiques, s’ha donat la volta al format i aquest any es convertirà en un concurs gastronòmic de artificis, que tindrà lloc del 27 de juny al 5 de juliol.

Les IV Jornades de la Cullera, amb les que arrencarà el calendari del Benidorm Gastronòmic, tindran lloc del 21 de febrer a l’1 de març; la fira d’Abril a Benidorm se celebrarà del 20 al 26 d’abril, el V Concurs de Tapes i Pinxos del 9 al 17 de maig i les IV Jornades de l’Arròs del 17 al 25 d’octubre.

El nou padrí d’aquest any serà el propietari del restaurant Aitona, fundat fa 50 anys, Jaume Pérez Sales. Encara que té poc a veure amb la tradició gastronòmica local, Amor ha incidit que “a través dels padrins gastronòmics es vol reconèixer els inicis del turisme a Benidorm”.

I una qüestió que cal agrair. Encara hauria de formar part d’una estratègia comarcal, més enllà de la gastronomia local de cada municipi que, entre altres coses, és molt difícil de reconèixer si no es té en compte en el seu conjunt a tota la Marina Baixa, aquest 2015 no hi haurà coincidència de dates amb les activitats gastronòmiques de la Vila Joiosa, el municipi que abans i amb més força va apostar per posar en valor la seva oferta gastronòmica a la comarca.

Vuit esdeveniments el 2015 per potenciar l'oferta gastronòmica
Vuit esdeveniments el 2015 per potenciar l’oferta gastronòmica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *